Războiul declaraţiilor

07 Mai 2013

gutau-1-copy2Pe adresa electronică a publicaţiei noastre, am primit un Drept la replică al fostului primar al Râmnicului, Mircia Gutău, adresat deputatului Romeo Rădulescu. Războiul declaraţiilor dintre cei doi a început în urmă cu câteva zile, atunci când parlamentarul PDL a declanşat un atac fără precedent la adresa lui Gutău. În rândurile de mai jos, puteţi citi replica pe care i-o dă ex-primarul Gutău:    

Drept la replică

            Urmare a unor declaraţii făcute în urmă cu puţină vreme  de actualul deputat Romeo Rădulescu la adresa mea, mă văd nevoit să formulez prezentul drept la replică pentru a clarifica lucrurile:

            Rădulescu minte cu neruşinare afirmând că în perioada în care mă aflam în penitenciar, l-am pus să achiziţioneze un teren situat pe Dealul Capela, pentru a construi un parc. Precizez că niciodată nu i-am cerut acest lucru, dintr-un simplu motiv: terenul respectiv (pe care intenţionam, într-adevăr, să construiesc un parc ) aparţine societăţii Romsilva, nu unei persoane fizice. În cadrul vizitei pe care mi-a făcut-o la Colibaşi, dl Rădulescu a fost însoţit de dl Dragoşi Constantinescu (tatăl fostului viceprimar Cosmin Constantinescu ), iar atunci, la o distanţă de câţiva metri între noi (aşa s-a purtat discuţia !) şi în prezenţa a 4 poliţişti, m-a rugat să formulez o scrisoare către râmniceni prin care să-i rog să-l voteze pentru funcţia de primar, lucru pe care l-am şi făcut.

            Ideea realizării unui parc pe Capela mi-a venit după o vizită la Instanbul,unde am văzut un astfel de parc realizat pe aproximativ 12 hectare de pădure, cu fonduri externe. Acest lucru îl pot confirma d-nii Valer Tudor şi Eusebiu Veţeleanu, care m-au însoţit în acea deplasare şi care m-au susţinut în această idee.

            Pentru realizarea parcului aveam nevoie de minim 10 hectare de pădure, de aceea demarasem discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului pentru a găsi soluţii ca Primăria să aibă în posesie sau administrare acel teren, în vederea accesării fondurilor. Dacă Rădulescu ar fi dus ideea mea la capăt, ar fi putut realiza în Râmnicu Vâlcea unul din cele mai frumoase parcuri din România.

            Referitor la faptul că Primăria trebuia să se constituie parte civilă în procesul cu locurile de joacă, vă informez că la Curtea de Apel Craiova, sentinţa de achitare pronunţată de Judecătoria Turnu Severin a fost casată în parte, pe motiv că trebuia citat în proces Municipiul Râmnicu Vâlcea, nu Consiliul Local, cum greşit s-a făcut iniţial, iar la întrebarea pusă Primăriei dacă se va constitui parte civilă, aceasta a trimis o adresă oficială prin care a precizat că se va constitui parte civilă doar după ce instanţa va constata un prejudiciu, pentru a şti cu ce sumă să se constituie parte civilă. Să faci referire la o astfel de situaţie, spunând că s-au făcut aranjamente între Frâncu şi Gutău, este o mare nemernicie din partea lui Rădulescu!

            Mircia Gutău nu l-a susţinut niciodată pe Emilian Frâncu, iar, de când acesta din urmă a ajuns primar, m-am întâlnit de două ori cu el în Primărie. Prima data am băut o cafea, iar a doua oară i-am reproşat că oamenii din cadrul societăţilor subordonate Primăriei sunt schimbaţi pe criterii politice, dându-i exemplu fosta şefă de cabinet, căreia Pieţe Prest i-a desfăcut contractul de muncă. Frâncu mi-a spus atunci că nu poate interveni la Pieţe Prest deoarece de această societate răspunde viceprimarul, fapt ce m-a determinat să-i spun că nu este un primar adevărat dacă îmi dă un astfel de răspuns, iar de atunci nu l-am mai văzut.

            Cred că Romeo Rădulescu se simte complexat de Mircia Gutău. El nu a fost capabil să finalizeze proiecte pe care i le-am lăsat "pe tavă", iar acum, din imaturitate consider eu, preferă să mintă! Dacă ar fi fost un primar bun, ar fi câştigat, cu siguranţă, un alt mandat în vara anului trecut. Dacă ar fi fost un primar bun, nu ar fi intrat în Parlament pe uşa din dos, ales de doar 5.000 de râmniceni ! Ruşinos !

            Referitor la proiectul pe ISPA al gropii de gunoi de la Feţeni, staţia de compost şi închiderea gropii de gunoi de la Râureni, rămân stupefiat când văd că Rădulescu îşi arogă realizarea acestora. Acest proiect a fost coordonat de mine şi de fosta directoare a Direcţiei Programe Externe din cadrul Primăriei, dna Diana Dumitru. Acest Joly-Joker, numit Romeo Rădulescu, avea rolul în acea perioadă să inventarieze câinii vagabonzi de la Feţeni, în vederea realizării în viitor a unui adăpost pentru animale. Precizez că atunci când l-am trimis prima oară la Feţeni, m-a rugat să-i dau şofer, ca să nu se rătăcească în pădure!

            Am preferat să aştept să treacă Sărbătorile Pascale pentru a veni cu un răspuns la acuzele mincinoase ale deputatului Rădulescu. Ca un bun creştin, sunt gata să-l şi iert pentru cele spuse. Sunt sigur, însă, că Dumnezeu nu îl va ierta!

            Zilele următoare voi susţine o conferinţă de presă împreună cu Dragoşi Constantinescu, pentru a face clarificări pe larg asupra minciunilor deputatului Rădulescu.

                                                    Cu stima, Mircia Gutău.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...