Bilanţ cu uşile deschise la Poliţia Vâlcea

24 Apr 2013

marin---bilant-politieTRANSPARENŢĂ. Şeful IPJ Vâlcea a menţionat că, de la începutul anului şi până în prezent, nu mai puţin de 6 poliţişti au fost cercetaţi disciplinar, unul dintre ei, agentul Mihai Bâidibă, fiind chiar demis.   

Noul inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul şef Florian Marin, a readus transparenţa la comanda unităţii, după ce, ani la rând, predecesorii săi au ţinut ascunse de ochii cetăţenilor rezultatele poliţiştilor vâlceni, fie ele bune sau rele. Miercuri, 24 aprilie a.c., conducerea Poliţiei Vâlcea a organizat bilanţul pe primele trei luni ale anului, scoţând în evidenţă că fenomenul infracţional sesizat în Vâlcea este într-o creştere îngrijorătoare. Astfel se face că în primul trimestru al anului 2013 s-au înregistrat cu 313 infracţiuni mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2012. „Creşteri ale infracţionalităţii sesizate, deşi nu sunt semnificative, se înregistrează atât la infracţiunile economico-financiare şi de natură judiciară, cât şi la cele de altă natură. La nivelul judeţului Vâlcea putem afirma că nu se înregistrează o infracţionalitate gravă care să afecteze în mod major climatul de ordine şi siguranţă publică, ponderea deţinând-o furturile, în special furturile de subzistenţă care nu au un prejudiciu major şi nu sunt comise prin moduri de operare deosebite, urmat de agresiuni minore, respectiv loviri sau alte violenţe şi ameninţări, precum şi de distrugeri” – a afirmat inspectorul – şef al IPJ Vâlcea, comisarul şef Florian Marin.

Trebuie remarcat că ponderea în cadrul infracţiunilor sesizate (3.817) o reprezintă următoarele categorii de infracţiuni: furtul – 1.337 infracţiuni (35,03%), loviri sau alte violenţe – 490 infracţiuni (12,84%), distrugerea – 258 infracţiuni (6,76%); ameninţarea – 188 infracţiuni (4,93), infracţiunile la regimul rutier  - 179 infracţiuni (4,69%), infracţiuni la Codul Silvic – 169 (4,43%), înşelăciunea – 163 infracţiuni (4,27%), abuzul în serviciu – 103 infracţiuni (2,70%), vătămarea corporală din culpă - 92 infracţiuni (2,41%) şi abandonul de familie – 92 infracţiuni (2,41%). „Obiectivele pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea le-a urmărit în cursul trimestrului I al anului 2013 sunt cu obiectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru anul 2013,  respectiv: creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră; destructurarea grupărilor infracţionale; asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în domeniile de referinţă: evaziunea fiscală, achiziţiile publice, contrafacerea de mărfuri, contrabanda, delicte silvice, corupţia şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene” – a mai precizat comisarul şef Florian Marin.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...