Mitropolitul Olteniei Irineu a inaugurat Pensionul pentru bătrâni din Ostroveni

24 Apr 2013

irineu-si-francuMiercuri, 24 aprilie a.c., la orele prânzului, a avut loc predarea Centrului Rezidenţial pentru Persoane de Vârsta a Treia către Asociaţia ”Vasiliada” de sub patronajul Mitropoliei Olteniei. La eveniment a participat Mitropolitul Olteniei Irineu, cel care a făcut posibil ca acest proiect să devină realitate. Alături de înalta faţă bisericească s-au aflat primarul Emilian Frâncu şi viceprimarul Gigi Matei, episcopul Râmnicului, Emilian Lovişteanu, precum şi directorul centrului, Nicolae Buzatu.

Centrul Rezidenţial pentru Persoane de Vârsta a III-a, adică noul Pension din cartierul Ostroveni, îşi va deschide în curând porţile. Licitaţia organizată de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea pentru acest cămin de bătrâni a fost câştigată de Asociaţia Vasiliada – reprezentantă a Mitropoliei Olteniei. „În felul acesta se încheie, practic, acţiunea prin care noi am încercat să deschidem porţile acestui aşezământ. Vor fi 15 locuri sociale – aşa s-au angajat cei care au câştigat această licitaţie – şi încă 60 de locuri care vor putea fi folosite de toţi cei care vor avea nevoie de îngrijire într-un centru social pe care sperăm noi să-l putem sprijini în următorii ani ca să putem rezolva şi această problemă a persoanelor vârstnice”, ne-a declarat primarul Emilian Frâncu.

Mitropolitul Olteniei Irineu a vorbit asistenţei despre proiectul de la Vâlcea, dar şi despre planurile sale de viitor în care scopul principal este acela de a implica cât mai mult biserica în comunitate. Prin proiecte ambiţioase, în folosul oamenilor şi pentru oameni, mitropolitul Irineu consideră că acesta este modul în care trebuie să-l răsplătim pe D-zeu. „Suntem pe deplin mulţumitori lui D-zeu că am reuşit să realizăm acest parteneriat, care în final a prins viaţă şi s-a semnat. Noi ne-am gândit la acest lucru de îndată ce am aflat de oportunitatea unui pension pentru persoanele de vârsta a III-a. De fapt, acest centru se numeşte Pensionul de bătrâni „Sf. Nicolae”. I-am spus pension pentru că nu trebuie să rămânem încremeniţi în şabloanele vechi când căminul de bătrâni era sinonim cu altceva. Am ales Sf. Nicolae pentru că este ocrotitorul tuturor, mai ales al celor bătrâni, iar în Rm. Vâlcea avem catedrala episcopală Sf. Nicolae, avem seminarul cu acelaşi nume. Sunt convins că cei care vor veni aici vor fi protejaţi de Sf. Nicolae să-şi ducă mai departe bătrâneţile pentru a avea un bun răspuns atunci când vor trece Dincolo la judecata finală a mântuitorului Iisus Hristos.

Este o competiţie de premieră, noi avem deja experienţă în domeniu, având deja astfel de centre în Craiova, în Tg. Jiu, în Novaci, dar şi în alte părţi. Am considerat că trebuie să-i ajutăm pe cei care sunt în nevoie, când viaţa ne aduce pe toţi la această limită, ajutorul trebuie să fie prompt şi corect. Vrem ca bătrânii noştri să fie ajutaţi şi îngrijiţi de noi. Este datoria noastră, a bisericii noastre, a credincioşilor noştri să ne preocupăm de bătrâni. Nu trebuie să căutăm miracole în altă parte pentru că le putem face la noi acasă. Aceasta a fost gândirea noastră de îndată ce am demarat această activitate. A durat ceva timp până când lucrurile au luat o direcţie normală. Vasiliada, cea care a preluat administrarea centrului, este asociaţia Mitropoliei Olteniei, azi a fost Adunarea generală a Vasiliadei, unde am hotărât să înfiinţăm o filială şi la Vâlcea, preşedinte de onoare fiind episcopul Emilian Lovişteanu” -  a declarat Mitropolitul Olteniei Irineu Slătineanu.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...