Piperea şi Bălan, supăraţi că li s-a dezvăluit în presă onorariul de la Oltchim

21 Apr 2013

piperea_balan_oltchim_1_•  „După ce eliminaţi, din această sumă, costurile fixe ale consorţiului (estimate la 50% din total, în fiecare lună), vă las pe dvs. să calculaţi cât din onorariul de 50 de mii de euro lunar ar reveni, dacă s-ar ajunge să fie plătit, fiecăruia dintre aceşti specialişti, în medie” – susţin cei doi administratori judiciari, plini de mâhnire.

Administratorii judiciari de la Oltchim, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, s-au simţit lezaţi în amorul propriu de recentele dezvăluiri din presă, conform cărora ei vor primi lunar suma de 50.000 de euro, plus procente de 10% pentru sumele recuperate şi  5% pentru elaborarea unui plan de reorganizare, pentru serviciile prestate la combinatul vâlcean ce se află într-un moment de cumpănă financiară. Tocmai pentru că au fost deranjaţi, cei doi administratori judiciari au găsit de cuviinţă să dea explicaţii, ei susţinând că onorariul lor nu a fost încă discutat de creditorii Oltchim în adunarea generală, iar în acest moment singurul onorariu al Rominsolv şi BDO este cel de 8.000 de lei stabilit de Tribunalul Vâlcea pentru observaţia procesului de insolvenţă.

Mai mult, Piperea şi Bălan nu consideră că cererea lor de 50.000 de euro reprezintă o sumă prea mare, în condiţiile în care cele două firme au alocat 11 angajaţi, dintre care cinci avocaţi, şi încă alte 11 persoane auxiliare, pentru a lucra la insolvenţa combinatului vâlcean. „După ce eliminaţi, din această sumă, costurile fixe ale consorţiului (estimate la 50% din total, în fiecare lună), vă las pe dvs. să calculaţi cât din onorariul de 50 de mii de euro lunar ar reveni, dacă s-ar ajunge să fie plătit, fiecăruia dintre aceşti specialişti, în medie” – susţin cei doi administratori judiciari, plini de mâhnire. Ei mai menţionează că suma cerută urmează să fie primită din luna septembrie 2013, dacă vor avea un plan de reorganizare al Oltchim şi dacă vor găsi un investitor.

În final, după ce mai înşiruie câteva aberaţii pline de venin, Piperea şi asociatul său nu se pot abţine să nu facă referire şi la recentele declaraţii ale consilierului onorific al premierului, Ionel Blănculescu. Administratorii judiciari susţin că „orice plan de reorganizare emis de echipe de super-specialişti sau de acţionari visători ai societăţii este sortit eşecului dacă nu trece prin aceste etape şi nu este acceptat de simplii specialişti, aşa cum suntem noi, Rominsolv şi BDO”.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...