Şahiştii vâlceni, vedetele Campionatului Naţional de Şah

17 Apr 2013

sahŞah Club Râmnicu Vâlcea a fost prezent la Finalele Campionatului Naţional de Şah pentru Copii, Juniori şi Tineret, care s-a desfăşurat în perioada 1-12 aprilie 2013, la Căciulata. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimul timp, vedeta incontestabilă  a acestui tip de competiţii a fost Bogdan Deac, care a reuşit o performanţă rară, aceasta constând în faptul că acest minunat adolescent, şi-a adjudecat 9 partide la şah clasic, din tot atâtea disputate, la categoria de vârstă 12 ani, obţinând astfel locul I.

Dorind să-l ajute pe Bogdan să progreseze, profesorul Varlan Ioan, antrenorul său, l-a înscris în concurs şi la categoria de vârsta 20 de ani, unde spre surprinderea tuturor, a ocupat locul al doilea la şah rapid şi locul al treilea la şah blitz, reuşind astfel să surclaseze adversari cu mult mai multă experienţă.  O altă revelaţie a concursului a fost Andrei Bunta, elev în clasa a noua la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, care după buna evoluţie de la Campionatul Naţional de Seniori, reuşeşte să obţină locul I şi III la şah clasic şi locul I la şah rapid. Un alt titlu obţinut de şahiştii vâlceni a fost acela la dezlegări, categoria de vârstă 12 ani, unde Maria Ciocan s-a clasat pe locul I.

DJST Vâlcea priveşte cu admiraţie către sportivii vâlceni, care au făcut o figură frumoasă, reuşind astfel să demonstreze că în sport dacă pui suflet în ceea ce faci şi munceşti cu seriozitate, inevitabil apar şi rezultatele.

VLAD SOARE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...