Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Râmnic este revendicat de foştii proprietari

14 Apr 2013

colegiul-mircea-cel-batran-copyMISTER. Numai că, autorităţile judeţului susţin că nu au cunoştinţă de nicio revendicare a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. Mai mult, directorul unităţii de învăţământ ne-a mărturisit că singurii care ar putea revendica liceul ar fi reprezentanţii Seminarului Teologic care ar mai fi făcut acest lucru acum 15 ani, fără succes însă.   

Anunţul Guvernului României conform căruia Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea este revendicat de foştii proprietari i-a luat prin surprindere pe majoritatea reprezentanţilor administraţiei judeţene. Primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, ne-a declarat că nu ştia acest lucru, mai ales că în trecut au mai avut loc discuţii despre revendicarea unei porţiuni de teren pe care este amplasat colegiul, însă cererea presupuşilor moştenitori a fost respinsă. „Eu ştiam că această clădire este una istorică şi este construită de municipalitate. Poate fi vorba de o porţiune de teren. Însă, ştiu că au mai avut loc discuţii pe tema asta, dar au fost respinse. Bine că mi-aţi atras atenţia pentru că mă voi interesa despre ce este vorba” – ne-a declarat primarul Râmnicului, Emilian Frâncu.

„Popii de la Seminarul Teologic au revendicat clădirea colegiului acum 15 ani” – susţine directorul Pană

Nici conducerea Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea nu are cunoştinţe de revendicare. Directorul unităţii de învăţământ Cătălin Pană ne-a mărturisit că singurii care ar putea revendica liceul ar fi reprezentanţii Seminarului Teologic care ar mai fi făcut acest lucru acum 15 ani, fără succes însă. „Nu ştiu despre ce este vorba. În acest moment nu există nici un litigiu pe rolul instanţelor de judecată privind revendicarea Colegiului. A existat însă un litigiu acum 15 ani, când popii de la Seminar au revendicat clădirea, susţinând că este a lor, pentru că, la un moment dat, în trecut, aici ar fi funcţionat şi un seminar. Nu au avut sorţi de izbândă. Poate a rămas în arhivele guvernamentale acest demers al popilor, însă eu cred că acum nu sunt probleme de revendicări” – ne-a declarat directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, Cătălin Pană.

Numai că, o analiză guvernamentală scoate la iveală că acest prestigios colegiu este revendicat, iar Guvernul Ponta urmează să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru un proiect de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate. Documentul respectiv prevede, printre altele, că destinaţia anumitor imobile retrocedate, precum cele în care funcţionează şcoli şi spitale, va putea fi menţinută doar pentru o perioadă de zece ani.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...