Angajaţii combinatului Oltchim au protestat pe străzile Râmnicului

29 Mar 2013

protest-prefPROTESTE. Salariaţii Oltchim au continuat protestele, însă de data aceasta, ei au ales să îşi strige nemulţumirile pe străzile Râmnicului. Vineri, 29 martie a.c., peste 500 de chimişti au plecat în marş de la combinat spre Prefectura Vâlcea, prezentându-i prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu, o serie de revendicări şi cerând ca premierul Ponta şi ministrul Economiei să vină la Vâlcea şi să vadă în ce situaţie a ajuns cel mai important combinat din ţară. Administratorii judiciari au anuntat oficial că luni, 1 aprilie, se vor face cunoscute deciziile de concediere pentru angajaţii societăţii, inclusiv decizii de desfacere disciplinară a unor contracte de muncă. prefecturaMai mult ca sigur, peste 1.200 de chimişti vor pleca acasă.

Oamenii sunt nemulţumiţi în mod special că recent, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a trimis conducerii Oltchim un document prin care cerea reducerea cheltuielilor cu salariile de la 3,2 milioane de euro, la 2 milioane de euro, acest lucru presupunând practic concedierea a peste 1.200 de angajaţi. Mai mult decât atât, Piperea a cerut ca până în data de 27 martie, să fie întocmite listele cu persoanele ce urmează a fi disponibilizate şi cu angajaţii ce urmează să intre în şomaj tehnic. Conform administratorului judiciar, acest lucru urmează să se întâmple chiar luna viitoare, mai exact în data de 15 aprilie. Administratorii judiciari au anuntat oficial că luni, 1 aprilie, se vor face cunoscute deciziile de concediere pentru angajaţii societăţii, inclusiv decizii de desfacere disciplinară a unor contracte de muncă. Mai mult ca sigur, peste 1.200 de chimişti vor pleca acasă.

protest-primarieTocmai de aceea, chimiştii vâlceni cer imperativ renunţarea la măsurile cu privire la somaj şi păstrarea tuturor angajaţilor pentru repornirea OLTCHIM. Însă mai solicită şi schimbarea actualei conduceri a Oltchim, în special a directorului Tălpăşanu Mihai, precum şi a lui Armand Spiru Ciobescu, Felicia Ciobescu, Popescu Valentin, Dragomir Sofian, Cernev Corneliu şi soţia acestuia, Ghioca Emil, Marinescu Norocel, Marinescu Bebe şi Andrei Laurenţiu. Mai mult decât atât, pentru că tot se pune problema disponibilizărilor, oamenii cer  concedierea întregului personal angajat după data de 1 septembrie 2012 şi până în prezent.

Printre alte revendicări se mai numără întocmirea unui plan de strategie pentru repornirea OLTCHIM (plan de reorganizare) care să cuprindă: capitalizarea societăţii prin conversia creanţelor şi repunrea în funcţiune a tuturor instalaţiilor (Petrochimie, monomeri, etc.). De asemenea, angajaţii Oltchim mai cer acordarea salariilor în regim de urgenţă, desfiinţarea monitorizării prin sistem de supraveghere video, acordarea ajutorului de stat în valoare de 45 milioane Euro şi prezenţa tututror miniştrilor cu atribuţiuni legate de situaţia OLTCHIM S.A la Rm. Vâlcea, pentru dialog cu Sindicatul Liber OLTCHIM.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...