Lansare de carte – „Metropoliliput” – Liviu Popescu

28 Mar 2013

Liviu-Popescu-lansare-carte-copy„Metropoliliput” este titlul celei de a patra cărţi scrise de jurnalistul Liviu Popescu, un volum de fabule moderne care aduce în faţa lumii povestea complexă a unor gâze şi a altor vietăţi care trăiesc într-o groapă de gunoi aflată la marginea oraşului modern. De altfel acesta este Metropoliliputul – o metropolă modernă unde sunt locuinţe, cârciumi, stadioane de fotbal, unde există iubire, ură, politică, adulter, vise, religie, la scara 1/1000.

Volumul este aşadar interfaţa dintre lumea noastră şi lumea lor, o metropolă mare, dar mică în acelaşi timp, prin care circulă mijloace de transport în comun sub formă de pisici, câini, iepuri dar şi trafic subteran.

Majoritatea fabulelor proiectate de Liviu Popescu au numele unor filme celebre – Forrest Gump, X-Files, Faleze de Nispi etc. - sau sunt persiflări ale unor ziceri livreşti.

Cronica volumului de faţă este realizată de cunoscutul om al literelor, hunedoreanul Dumitru Velea, iar grafica a fost asigurată de soţia regretatului dramaturg vâlcean Felix Rizea, Ligia Olănescu Rizea.

Liviu Popescu deja a intrat în peisajul scriiturii vâlcene cu „Universul ca teatru”, „Toamna cu frunze întregi”, „Păienjeniş”. „Universul ca teatru” – romanul de debut din anul 2010 a fost recent premiat de societatea culturală Junimea Literară.

Liviu Popescu, inginer de formaţie, este în prezent redactor al Agenţiei Naţionale de Presă şi realizator de emisiuni la televiziunea regională VTV din Râmnicu Vâlcea.

Lansarea fabulelor din Metropoliliput va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 18.00 la Hotelul Alutus din Râmnicu Vâlcea.

Toţi iubitorii de scriitură sunt aşteptaţi de Liviu Popescu să fie alături la acest eveniment.

VLAD SOARE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...