Poliţiştii s-au întrecut la competiţii sportive şi demonstraţii de forţă

politie-sarbatoareDupă ce duminică, 24 martie, poliţiştii vâlceni au făcut demonstraţii inedite în centrul Râmnicului, luni ei vor participa la o festivitate de premiere. Oamenii legii vor sărbători împlinirea a 191 de ani de când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei. Cu această ocazie, mai mulţi poliţişti, printre care şi şeful SPR Vâlcea - Florian Ioniţă, vor fi avansaţi în grad, iar cei care au participat la competiţii sportive îşi vor primi cupele şi medaliile.  

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită cu fast la Vâlcea, duminică, 24 martie a.c. Conducerea IPJ Vâlcea s-a gândit ca în acest an să facă demonstraţii inedite chiar în centrul Râmnicului, mai exact în parcarea de la River Plaza Mall. Zis şi făcut! Poliţiştii s-au strâns cu mic, cu mare la kilometrul 0 al municipiului capitală de judeţ, acolo unde au prezentat tehnica şi materialele din dotare ale Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului de Ordine Publică – Poliţia de Proximitate, Serviciului Rutier, Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă - Camera de Corpuri Delicte, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi Corpului Naţional al Poliţiştilor - Biroul Teritorial Vâlcea.

Cea mai mare atracţie pentru copii în special au reprezentat-o cei 10 câini poliţişti aduşi special de la Sibiu pentru a face demonstraţii. Astfel, cei prezenţi s-au putut delecta cu exerciţiile de dresaj prezentate cu ajutorul câinilor de serviciu ai Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, dar şi cu intervenţiile cu rol demonstrativ ale luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea. Manifestările din centrul Râmnicului au durat în jur de 3 ore, timp în care vâlcenii s-au putut poza în maşinile de poliţie, pe motoscutere sau cu mascaţii.

ziua-politiei-(1)-copyPoliţia Rutieră, campioană la Cupa de fotbal    

Sărbătoarea poliţiştilor va continua şi luni, 24 martie a.c., atunci când vor fi premiaţi şi câştigătorii concursurilor sportive ce au avut loc săptămâna trecută. Oamenii legii s-au întrecut în trei competiţii: fotbal, şah şi volei. De departe cea mai interesantă competiţie, cea care a stârnit orgolii între poliţişti a fost Cupa Poliţiei la Fotbal, acolo unde finala s-a disputat între agenţii rutieri, conduşi de antrenorul – jucător Florian Ioniţă – şeful SPR Vâlcea, şi poliţiştii din Băile Olăneşti. Scorul după două reprize s-a terminat la egalitate, însă după loviturile de pedeapsă poliţiştii rutieri au câştigat finala cu scorul de 4-3. Aşadar, clasamentul la Cupa Poliţiei la Fotbal arată astfel: locul I – Poliţia Rutieră Vâlcea, locul II – Poliţia Olăneşti, locul III – echipa formată din poliţişti de la Serviciul Investigarea Fraudelor şi Serviciul Informaţii şi Protecţie Internă. Ei îşi vor primi cupele, medaliile şi diplomele într-un cadru festiv la Teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea.

Şeful SPR, Florian Ioniţă, avansat în grad

Tot atunci se va desfăşura şi ceremonialul de avansare înainte de termen şi la termen a poliţiştilor din cadrul IPJ Vâlcea în următorul grad profesional. Printre aceştia se află şi şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, Florian Ioniţă, care avansează de la gradul de inspector principal de poliţie la cel de subcomisar.

Mai mult decât atât, în foaierul sălii Teatrului „Anton Pann” va fi expus un documentar despre istoria Poliţiei Române, organizat cu sprijinul Arhivelor Naţionale - Filiala Vâlcea, şi va avea loc o expoziţie cu uniforme vechi ale poliţiştilor. Totodată, un reprezentant al Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  se va întâlni cu cadre didactice şi  liceeni ai Colegiului Brătianu din municipiul Drăgăşani, pe tema ,,Ziua Poliţiei Române – importanţă şi semnificaţie”.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...