Consilier BNR, administrator special al combinatului Oltchim

14 Mar 2013

oltchim-1• Bogdan Nicolae Stănescu îşi intră în atribuţii chiar de vineri, 15 martie a.c., urmând să propună o conducere interimară. Astfel, director al Oltchimului se pare că va fi numit unul din directorii adjuncţi existenţi. 

Miercuri, 13 martie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că Bogdan Nicolae Stănescu, consilier în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), este propus să preia funcţia de administrator special al combinatului Oltchim Rm. Vâlcea. Astfel, Stănescu, în calitate de administrator special al Oltchim SA, are rolul de a fi interfaţa dintre acţionari şi administratorii judiciari.

Conform unor surse, Bogdan Nicolae Stănescu este licenţiat în petrol şi gaze, în Drept Internaţional, doctorand în ştiinţe juridice şi are experienţă în departamentul juridic al AVAS.

Bogdan Nicolae Stănescu îşi intră în atribuţii chiar de vineri, 15 martie a.c., urmând să propună o conducere interimară. Astfel, director al Oltchimului se pare că va fi numit unul din directorii adjuncţi existenţi.

Oltchim ar putea deveni Oltchim 2

Totodată, şi administratorul judiciar Gheorghe Piperea a făcut câteva declaraţii surprinzătoare. Conform acestuia, combinatul Oltchim Rm. Vâlcea ar putea deveni o societate nouă, Oltchim 2. Asta ar urma să se întâmple în urma reorganizării, iar activele funcţionale, inclusiv contractele de muncă vor fi preluate de noua societate, în timp ce activele nefuncţionale şi datoriile, dar şi problemele juridice să rămână în vechiul Oltchim, pentru a fi lichidat.  „Recomandăm constituirea unui Oltchim 2, care să preia activele funcţionale de la Oltchim, inclusiv contractele de muncă cu salariaţii, rămânând în Oltchimul de lichidat active nefuncţionale, datoriile şi problemele juridice, acţiunile în anulare a contractelor din 2009–2011. Este necesară reorganizarea, dar ca etapă preliminară privatizării cu un investitor important pe această piaţă. A vinde Oltchim aşa cum este el, cu legătura indisolubilă cu Arpechim, înseamnă a face afacerea cu un actor din domeniul chimic sau petrochimic care poate aduce materia primă necesară şi poate să distribuie din procesări” - a declarat Gheorghe Piperea.

Administratorul judiciar a mai adăugat că societatea vâlceană Oltchim se află în insolvenţă instalată din 2009, dar nu a fost declarată.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...