Ilie Amuzan şi-a început activitatea la Garda de Mediu Vâlcea

11 Mar 2013

INSTALARE_amuzanINSTALARE. Ilie Amuzan a fost instalat, săptămâna trecută, comisar-şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, în prezenţa subprefectului Aurora Gherghina, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a vicepreşedintelui Dumitru Persu, a consilierilor judeţeni Teodor Trancă şi Aurelian Cârstea şi a numeroşi apropiaţi ai fostului edil din Călimăneşti.

Ilie Amuzan, bun profesionist

Subprefectul Aurora Gherghina a citit decizia prin care Ilie Amuzan a fost numit în funcţia publică de conducere de comisar-şef  la Comisariatul Judeţean Vâlcea al Gărzii Naţionale de Mediu. Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, a subliniat capacitatea managerială a lui Ilie Amuzan, adăugând că postul i se potriveşte ca o mănuşă:  „Sunt onorat şi bucuros să fiu lângă colegul şi prietenul meu Ilie Amuzan. Am colaborat impecabil când a ocupat funcţia de primar al oraşului Călimăneşti şi îi cunosc foarte bine calităţile profesionale, pregătirea şi am o mare satisfacţie că, acum, Garda de Mediu este condusă de un om care a lucrat în producţie, şi pentru mine contează foarte mult acest lucru, care a avut contact cu oamenii, ştie să conducă şi care, aşa cum îl ştiu eu, sunt convins că va manifesta exigenţa şi rigoarea necesare pentru abordarea cu deosebită competenţă profesională a tuturor problemelor cu care se confruntă această instituţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Descentralizarea începe cu Garda de Mediu

Preşedintele Ion Cîlea a anunţat că prima descentralizare pe care Guvernul urmează să o facă vizează instituţiile din domeniul apei şi mediului, care vor trece în subordinea Consiliului Judeţean. „Prima instituţie care va fi în subordinea CJ este Garda de Mediu. Tot în subordinea noastră vor trece: Agenţia Judeţeană de Mediu, Apele Române – Administraţia Bazinală Olt. Aceste unităţi vor fi date în procesul de descentralizare la Consiliul Judeţean. Cunoscându-l pe domnul Amuzan sunt convins că ne vom înţelege foarte bine, că vom reuşi împreună să aplicăm prevederile legale, fără părtinire şi fără subiectivism… Sunt convins că domnul inginer Ilie Amuzan va conduce cu onoare şi competenţă instituţia”, a conchis Ion Cîlea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, a mizat pe capacitatea profesională a lui Ilie Amuzan, precizând că a promovat un examen dificil pentru a se afla acum în fruntea comisarilor vâlceni. „Aş vrea să subliniez, încă o dată, importanţa pe care conducerea Consiliului Judeţean, în special domnul Ion Cîlea, a acordat-o şi o acordă acestei instituţii. După o muncă susţinută, domnul Ilie Amuzan a fost selectat, propus pentru îndeplinirea acestei funcţii şi, în urma unui examen-concurs deosebit de dificil, a demonstrat încă o dată capacitatea profesională, expertiza în domeniu, că este apt din toate punctele de vedere să îndeplinească o funcţie de o asemenea importanţă… Tot ce realizăm în dezvoltarea economico-socială nu se poate face fără avizul de mediu, fără îndeplinirea unor condiţii clare stabilite de Uniunea Europeană… Cei care lucraţi în această instituţie aveţi convingerea că aţi câştigat un om deosebit, un manager deosebit, şi activitatea dumneavoastră se va îmbunătăţi”, a declarat Dumitru Persu.

„Nu vrea să existe tabere în instituţie” – Ilie Amuzan

Noul comisar-şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, Ilie Amuzan, îşi începe activitatea fără resentimente, declarând că-şi doreşte o echipă adevărată. „Am lucrat în trei întreprinderi: 17 ani la Electromontaj, 7 ani director general al Primăriei Râmnicului şi 8 ani la Primăria din Călimăneşti. De la execuţie am trecut într-un corp de inspecţie şi control. Într-o discuţie purtată cu domnul comisar general Dăescu, mi-a spus că singura dorinţă a dânsului, singura pretenţie este să menţin ceea ce am făcut până acum… Normal, după ce am luat examenul s-au interesat cine sunt şi pe unde am trecut. Îl asigur că o să respect întocmai legislaţia în vigoare cu privire la acest important segment de mediu… Pe unde am fost am ştiut să fac un colectiv unit. Nu mi-a plăcut să existe două tabere…”, a conchis comisarul-şef Ilie Amuzan.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...