Oamenii din Perişani, zguduiţi serios de un cutremur produs în zona Făgăraş-Câmpulung

28 Feb 2013

TEAMĂ. „A fost vorba de doar câteva secunde, însă ne-am speriat serios, pentru că totul se mişca în jurul nostru. Ne-am dat seama că este vorba de un cutremur şi am încercat să calmez oamenii. Din fericire, am vorbit cu oamenii din toate satele şi cătunele din Perişani şi nu s-au înregistrat probleme” – ne-a declarat primarul din Perişani, Ion Sandu.  

Locuitorii comunei vâlcene Perişani au tras o sperietură de mama focului miercuri, 27 februarie 2013, în jurul orei 15.00, când un cutremur de magnitudinea 4 pe scara Richter s-a produs în zona Făgăraş-Câmpulung. Judeţul Vâlcea a fost anunţat ca fiind unul în apropierea epicentrului şi de aceea cutremurul s-a resimţit în anumite zone. Din câte se pare, cea mai mare teamă au tras-o oamenii din Perişani care spun că totul se zguduia în preajma lor şi nu au putut să reacţioneze. „A fost vorba de doar câteva secunde, însă ne-am speriat serios, pentru că totul se mişca în jurul nostru. Ne-am dat seama că este vorba de un cutremur şi am încercat să calmez oamenii. Din fericire, am vorbit cu oamenii din toate satele şi cătunele din Perişani şi nu s-au înregistrat probleme” – ne-a declarat primarul din Perişani, Ion Sandu.

Anterior seismului ce i-a înspăimântat pe vâlceni au mai avut loc două cutremure de mică intensitate, de 2,7 şi, respectiv, 2,5 grade pe scara Richter, ele producându-se miercuri dimineaţă, la ora 4.26, în zona Făgăraş-Câmpulung. Primul cutremur, de 2,7 grade Richter, a avut loc la o adâncime de trei kilometri, iar al doilea, de 2,5 grade Richter, la o adâncime de 10 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Cisnădie, Sibiu, Victoria, Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...