Protestul magistraţilor a ajutat la revocarea din CSM a lui Danileţ şi Ghica

28 Feb 2013

DEMERS. Magistraţii Judecătoriei Rm. Vâlcea, la fel ca şi alţi judecători din ţară, au decis marţi, 26 februarie a.c., să suspende şedinţele de judecată pentru o jumătate de oră, ca urmare a „pasivităţii” de care a dat dovadă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în privinţa solicitările de revocare din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Cristian Danileţ şi Alina Ghica. Demersul lor a avut succes, pentru că în aceeaşi zi, plenul CSM a decis să-l revoce din funcţie pe judecătorul Cristian Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cu 14 voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, în timp ce judecătoarea Alina Ghica a fost revocată şi ea din funcţia de membru al CSM cu 11 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”.   

Nemulţumiţi nevoie mare că demersurile lor la CSM nu au avut sorţi de izbânzi, magistraţii Judecătoriei Rm. Vâlcea au decis, la Adunarea Generală a Judecătorilor, să suspende şedinţele din dimineaţa zilei de marţi, cu o jumătate de oră. „S-a luat decizia de a organizat o formă de protest prin suspendarea şedinţelor. În jurul orei 09.00 a început protestul şi s-a finalizat la 09.30. Este un protest împotriva pasivităţii cu care s-au tratat la CSM solicitările judecătorilor. Trebuie menţionat că au fost suspendate patru complete de judecată. În funcţie de ce decizie se va lua cu cei doi judecători, vom organiza şi noi Adunarea Generală şi vom hotărî dacă vom mai protesta sau nu în acest mod” – ne-a declarat vicepreşedintele Judecătoriei Rm. Vâlcea, Alexandru Lumineanu.

Protestul a venit şi ca urmare a solicitării Asociaţiei Magistraţilor din România, care le-a cerut judecătorilor să-şi suspende şedinţele de marţi, chiar în timpul în care în plenul CSM se discuta revocarea judecătorilor Alina Ghica şi Cristian Danileţ din CSM. Demersul magistraţilor vâlceni şi a colegilor lor din mai multe Judecătorii din ţară a avut rezultate în cele din urmă, pentru că ulterior protestului, plenul CSM a decis ca judecătorul Cristian Danileţ să fie revocat din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cu 14 voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, în timp ce judecătoarea Alina Ghica a fost revocată din funcţia de membru al CSM cu 11 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...