Duminica neagră. Cinci tineri şi-au pierdut viaţa la Călimăneşti

• Petrecerea de sâmbătă seara s-a încheiat tragic pentru cinci tineri, care după câteva ore de distracţie nu au mai găsit drumul spre casă. Ei s-au stins din viaţă la vârste fragede, în urma unui grav accident de circulaţie, lăsându-şi familiile îndurerate.

Tragedia s-a produs în noaptea de 23 spre 24 februarie a.c., la ora 00.45, pe drumul naţional 7 la Călimăneşti. Cei cinci tineri, aşa cum spuneam, se întorceau de la o petrecere din Rm. Vâlcea şi se grăbeau să ajungă la Călimăneşti. Şoferul Constantin Alexe, de 27 de ani, nu a ţinut cont că ploua şi carosabilul era umed şi a accelerat. La un moment dat, el a pierdut controlul volanului, maşina pe care o conducea, un Opel, a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent într-o dubă Volkswagen. Poliţiştii rutieri susţin că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, pentru că Opelul a ajuns perpendicular pe senul opus şi a fost izbit în plin de autoutilitară.

Au murit pe loc

Impactul a fost extrem de puternic, pentru că cei cinci tineri aflaţi în Opel au murit pe loc, ei având leziuni interne şi externe extrem de grave. Printre cei ce au pierit în tragicul accident se numără: Constantin Alexe – 27 de ani, din Berislăveşti, Ioana Nate – 19 ani, din Berislăveşti, Răzvan Nate – 22 de ani, din Berislăveşti, Octavian Dorobanţu – 21 de ani, din Olanu, şi Ioana Poteraş – 21 de ani, din Călimăneşti.

Familiile acestora au aflat abia spre dimineaţă despre moartea lor, pentru că unii dintre ei nici măcar nu aveau acte la ei. Părinţii lui Octavian Dorobanţu ştiau că fiul lor se află la Sibiu, acolo unde urma cursurile unei facultăţi şi au fost anunţaţi abia în dimineaţa zilei de duminică că, de fapt, copilul lor a sfârşit tragic în urma unui accident de circulaţie.

Rapperul Grasu XXL implicat în accident

În cealaltă maşină implicată în accident se afla un cunoscut rapper din România. Este vorba de Dragos Nechifor, cunoscut sub numele de scena Grasu XXL, care se întorcea, împreună cu încă doi membri ai formaţiei sale, de la un concert din Sibiu. Şi aceştia au fost grav răniţi în urma impactului dintre cele două maşini, cei doi pasageri şi şoferul, care se aflau în microbuz, printre care şi rapperul Grasu XXL, au ajuns la spital în stare gravă. Pompierii de la descarcerare s-au chinuit peste 20 de minute să scoată victimele din maşina făcută zob.

Ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, rapperul George Nichifor, a fost stabilizat medical şi a putut să vorbească chiar şi cu presa, fiind conştient: „Sunt bine, frate, sunt bine. Nu ştiu cum s-a întâmplat, pentru că dormeam”. Ceilalţi doi răniţi din autoutilitară, şoferul Ştefan Ovidiu Stăncescu şi Mihai Ghidarcea, au picioarele fracturate şi răni la nivelul capului şi toracelui. Medicii susţin că toţi sunt în afara oricărui pericol, dar că aceştia rămân în spital pentru investigaţii.

Şeful SPR Vâlcea, impresionat de tragedie

La locul accidentului a ajuns, la scurt timp după impact, şi şeful Serviciului Rutier Vâlcea, inspector principal Florian Ioniţă, care a fost impresionat de tragicul eveniment. El ne-a declarat că nu au mai fost astfel de accidente pe şoselele vâlcene din anul 2003. „Sunt şocat şi acum de ce am văzut la faţa locului. Cinci tineri şi-au pierdut viaţa pe loc. Nu am mai văzut din anul 2003 un astfel de accident atât de grav. De când sunt şef la SPR Vâlcea am încercat să promovez cât mai multe proiecte de prevenire a accidentelor. Am încercat să le arăt şoferilor că pragul dintre viaţă şi moarte este de câteva secunde. Majoritatea spun că nu li se poate întâmpla lor aşa ceva şi conduc în continuare cu viteză. Am fost drastici până acum, dar de acum înainte pot spune că vom fi şi mai drastici. Vom da amenzi mai mari şi mai dese pentru că este nedrept ce se întâmplă” – ne-a declarat şeful SPR Vâlcea, inspector principal Florian Ioniţă.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...