Escrocherii cu maşini în leasing descoperite la Vâlcea

21 Feb 2013

INFRACŢIUNI. Oamenii legii au descins în 11 locuinţe din Băile Olăneşti, Frânceşti şi Rm. Vâlcea, ei reţinând în final două persoane suspecte că au săvârşit infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Vâlcenii făceau parte dintr-un grup infracţional ce acţiona în cinci judeţe şi în Bucureşti, ei luând 38 de maşini în leasing pe care ulterior le vindeau cu acte false în străinătate, evident fără a mai plăti niciun leu către firmele de leasing. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei. 

În ultimele luni, judeţul nostru a fost în centrul atenţiei combaterii infracţionalităţii, oamenii legii făcând zeci de percheziţii pentru arestarea unor traficanţi de etnobotanice interzise, de hoţi, de evazionişti sau de hackeri. Chiar zilele trecute, poliţişti de la IGPR şi procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au descins în trei localităţi din judeţul Vâlcea, făcând 11 percheziţii – la Olăneşti, Frânceşti şi Rm. Vâlcea, şi reţinând 2 vâlceni ce sunt suspecţi că fac parte dintr-o reţea de escroci.

Operaţiunea s-a desfăşurat în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti, fiind făcute în total 33 de percheziţii şi fiind audiaţi 29 de suspecţi. La acţiunea ce s-a desfăşurat în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, au participat poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor, S.I.A.S. şi a Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu. Suportul operativ al acţiunii a fost asigurat de către S.R.I. „Au fost vizate locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectaţi de comiterea de înşelăciuni cu consecinţe deosebite, în dauna unor societăţi comerciale de leasing” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Alina Teodorescu.

Au vândut maşinile în străinătate cu acte false

Conform oamenilor legii, în perioada februarie 2012 - iulie 2012, suspecţii, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au indus în eroare mai multe societăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule. Ulterior, aceştia au „uitat” să mai achite ratele pentru maşinile luate în leasing, iar autovehiculele de lux au fost transportate imediat în Germania. Pentru a le putea vinde de acolo, învinuiţii au folosit, pe teritoriul mai multor state membre U.E., cărţi de identitate ale vehiculului false. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei. „În cauză, la data de 14 februarie a.c., procurorii au dispus începerea urmăririi penală faţă de 14 persoane, membri ai grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 290 Cod penal. De asemenea a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi 2 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată, prev. de art. 264 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin.2 cod penal” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Aşa cum spuneam, din judeţul Vâlcea au fost reţinute două persoane, ele fiind audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Suspecţii se află încarceraţi la  Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Ei urmează să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...