Cornuri mucegăite şi lapte expirat

11 Feb 2013

NEREGULI. Prefectul judeţului, Mircea Nadolu, şi-a aplecat atenţia spre modul cum se desfăşoară programul „Laptele şi cornul” în judeţul nostru şi nu mare i-a fost uimirea când a primit răspuns de la primăriile din judeţ că acest program are grave deficienţe, firmele care se ocupă dând dovadă de o gravă iresponsabilitate şi bătaie de joc faţă de miile de elevi, care sunt obligaţi să mănânce cornuri mucegăite sau lapte stricat.

Astfel, la nivelul Instituţiei Prefectului, s-a înfiinţat comisia judeţeană pentru monitorizarea acordării de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, din judeţul Vâlcea. Din această comisie fac parte Prefectul Judeţului Vâlcea, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Inspectorul General al Inspectoratului Şcolar Județean Vâlcea, Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, Comisarul Şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea şi Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea.

Printr-o circulară, prefectul Mircea Nadolu a solicitat tuturor primăriilor să comunice dacă la nivelul localităţilor au fost înregistrate petiţii, reclamaţii sau dacă au fost identificate disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a procesului de aprovizionare şi condiţiile igienico-sanitare privind distribuţia, către elevi, a produselor lactate şi de panificaţie. După o centralizare parţială a datelor, s-a constatat că există 6 localităţi unde s-au întâlnit dificultăţi în derularea programului. Astfel, la Brezoi, nu există posibilitatea refrigerării pentru o depozitare mai îndelungată a produselor, termenul de valabilitate al produselor este foarte scurt şi nu întotdeauna se poate citi, distribuirea produselor nu se face zilnic, ambalajul produselor este necorespunzător, au fost situaţii în care laptele era stricat. La Berbeşti, aprovizionarea se efectuează deficitar şi insuficient, produsele distribuite nu sunt de calitate, nu există contract între beneficiar şi furnizor. Probleme mari există şi la Horezu, unde aprovizionarea se efectuează deficitar, produsele distribuite nu sunt de calitate, elevii solicită să fie aduse produse  de panificaţie derivate, laptele este adus în pahare subţiri, fiind fragile în timpul manipulării, depozitarea produselor lactate este necorespunzătoare. La Bărbăteşti, cornurile sunt  distribuite o singură dată pe săptămână , fiind tari şi mucegăite. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Dăeşti, cutiile de lapte nu au data de expirare vizibilă, iar livrarea produselor se face o dată pe săptămână, paharele de lapte ajung sparte şi murdare. La Păușești Măglași, aprovizionarea cu lapte şi corn nu se realizează constant, termenul de garanţie este scurt, iar cornul nu este proaspăt. Situaţie absolut îngrijorătoare la nivelul comunei Alunu, unde produsele sunt distribuite doar o dată pe lună. Cam ce termen de garanţie ar trebui să aibă atât laptele, cât şi produsele de panificaţie?

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...