Conducerea Inspectoratului Şcolar insistă să mărească numărul directorilor adjuncţi

07 Feb 2013

FAVORITISME POLITICE. Au trecut deja câteva luni, iar ordinele politice de înfiinţare a unor funcţii de directori adjuncţi la şcolile din Râmnic pentru „piloşii” unor mai mari conducători ai politicii autohtone nu au fost puse în aplicare. Tocmai de aceea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea insistă să încalce Legea Educaţiei şi încearcă din răsputeri să înfiinţeze noi posturi de director adjunct pentru a mulţumi pe toată lumea.

Nu mai departe de anul trecut, mai exact în luna noiembrie 2012, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Rm. Vâlcea, iniţiată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, s-a dat dispoziţia de a se înfiinţa al treilea post de conducere, de extrabugetar, la cinci unităţi de învăţământ din municipiu. După ce mai multe voci au afirmat că aceste posturi ar fi total ilegale, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, a decis să renunţe la această hotărâre. Asta pentru că, în lege scrie negru pe alb că pentru a funcţiona cu al treilea post de director trebuie să ai în şcoală minimum 50 de clase şi nici măcar la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” nu se îndeplineşte această normă. Numai că, se pare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea dă bine din coate şi încearcă din răsputeri să „reînvie” hotărârea şi să înfiinţeze al treilea post de conducere, de extrabugetar, la patru unităţi de învăţământ din municipiu şi un al patrulea post de director adjunct la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea.

Sigur, încălcarea legii este mai puţin importantă pentru mai marii conducători ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, pentru că ordinele politice trebuie duse la îndeplinire de îndată şi fără comentarii inutile. Şi după cum se ştie, directiva este una strict politică, iar funcţiile trebuie să fie înfiinţate pentru „piloşii” unor mai mari conducători ai politicii autohtone. Astfel că, în scurt timp, inspectorul general Florin Smeureanu va încerca să o numească pe Roxana Moldoveanu (fiica fostului inspector general al ISJ Vâlcea, liberalul Mihai Moldoveanu) director adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, în timp ce Bogdan Matei va fi înscăunat pe un al treilea post de director la Şcoala cu clasele I-VIII Anton Pann, Livia Georgescu va fi numită adjunctă la Liceul Economic, Marius Mărgărit va fi cel de-al patrulea conducător al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, iar Marilena Matei (sora lipitorului de afişe Adrian Bălăşel) va fi înscăunată ca director adjunct la Colegiul Tehnic Energetic Rm. Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...