Remus Grigorescu ocupă nelegal funcţia de adjunct la Inspectoratul Şcolar

07 Feb 2013

TUPEU. Ruşinos este faptul că reprezentanţii Corpului naţional de experţi în managementul educaţional i-au refuzat de două ori dosarul lui Remus Grigorescu, el nefiind calificat să fie primit în acest organism. Iar aceasta este o cerinţă obligatorie, ca multe altele pe care nu le îndeplineşte, pentru a fi inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Despre pesedistul Remus Grigorescu am tot scris în ultima vreme. Aşa că, parşivenia politicianului este binecunoscută de un întreg judeţ. Ceea ce nu s-a spus până acum este că Remus Grigorescu ocupă nelegal postul de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. El a ajuns în această funcţie după luni întregi de milogeli şi de pupături de mâni ale mai marilor săi lideri de partid, care, pentru a scăpa de insistenţele lui, nu au mai ţinut cont că omul nu are nicio treabă cu învăţământul preuniversitar şi că încalcă cu nonşalanţă prevederile legale. După cum bine se ştie, Remus Grigorescu este profesor universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Rm. Vâlcea, el profesând în domeniu şi, culmea, trebuie să recunoaştem, fiind chiar apreciat. Numai că, în lăcomia omului, Grigorescu s-a gândit că merită mai mult şi atunci a plecat în căutare de funcţii. Şi singura disponibilă anul trecut, mai exact la sfârşitul lunii mai, era funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, post pentru care a primit o delegaţie pentru şase luni de zile, ea fiind prelungită până la finele anului şcolar 2012-2013. Numai că, numirea sa este total nelegală, el neîndeplinit multe dintre condiţiile impuse de lege pentru ocupare a postului de inspector general adjunct al ISJ Vâlcea.

Spre ruşinea lui, Remus Grigorescu s-a văzut cu dosarul respins de două ori în încercarea sa de a deveni membru al Corpului naţional de experţi în managementul educaţional, cerinţă obligatorie pentru funcţia pe care o ocupă. Mai mult decât atât, legislaţia în vigoare prevede ca inspectorul general adjunct să fie personal didactic titular în învăţământul preuniversitar, să aibă vechime în învăţământul preuniversitar, de cel puţin 8 ani din care 5 în ultimii 10 ani, să fi obţinut calificativul FB, în ultimii 5 ani şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent şi, în fine, să dovedească calităţi în activitatea didactică şi în funcţii de conducere, îndrumare şi control anterioare, în sistemul de învăţământ preuniversitar. Ei bine, niciuna dintre aceste condiţii legale nu sunt îndeplinite de parvenitul politic Remus Grigorescu, care, aşa cum spuneam, în acest moment ocupă nelegal funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Tocmai de aceea, nu este de mirare că el umblă cu limba scoasă după tot felul de funcţii (director la Statistică, subprefect de Vâlcea sau chiar prefect), pentru că se ştie cu musca pe căciulă şi vrea să scape cât mai repede de ea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...