Cel mai tânăr parlamentar se dovedeşte cel mai activ

07 Feb 2013

ACŢIUNE. Constantin Rădulescu este cel mai tânăr parlamentar vâlcean. La 37 de ani el a obţinut o victorie importantă la alegerile din 9 decembrie mai ales că principalul său contracandidat a fost cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu (lider de partid, fost deputat, cu imagine bună datorită deselor apariţii pe posturi centrale de televiziune). Câştigarea mandatului de deputat nu ne-a mirat foarte mult pentru că noi am crezut în victoria sa. Surpriza plăcută marca Costi Rădulescu a venit după alegeri.

Abia la finele acestei săptămâni se vor împlini 2 luni de la alegeri (nu-i aşa că vi se pare că a trecut mul mai mult timp?). Într-un interval foarte scurt, deputatul Rădulescu s-a dovedit dinamic şi eficient. A avut o colaborare excelentă cu mass-media locală, care i-a prezentat activitatea desfăşurată într-un ritm ameţitor. Intervenţii în Comisia de Sănătate din care face parte, implicare în rezolvarea problemei de alimentare cu apă a unor sate din Mihăeşti, organizarea unor acţiuni de distribuţie a unor cadouri cu ocazia Crăciunului în mai multe grădiniţe din colegiul său, o poziţie foarte fermă împotriva cazării parlamentarilor în hoteluri şi a asigurării pazei acestora cu bani publici. Înfiinţarea rapidă a Biroului Parlamentar în cartierul Ostroveni, acordarea de audienţe, emiterea de comunicate de presă şi informări despre activitatea parlamentară, o excelentă comunicare şi colaborare cu alţi parlamentari vâlceni. Deputatul Costi Rădulescu a fost prezent la toate şedinţele de plen, dar şi la cele de comisie şi a participat şi la şedinţe de partid în Vâlcea. O astfel de activitate înseamnă o mare implicare şi puţin timp rămas pentru viaţa de familie. Puţini parlamentari tineri sunt în stare de un astfel de comportament.

„Vrem o Constituţie care să apere mai bine interesele tuturor românilor” - Rădulescu

Tânărul deputat de Vâlcea îşi dă interesul în diferite domenii şi dă dovadă că are o pregătire substanţială. Principalele probleme de pe scena politică locală şi naţională sunt în vederea lui Costi Rădulescu, el informând populaţia şi venind cu ideile proprii pentru îmbunătăţirea lucrurilor. Recent, deputatul Colegiului Uninominal Rm. Vâlcea Sud a declarat că susţine modificarea Constituţiei României, opinând că politicienii aflaţi la putere, indiferent dacă sunt cei de acum sau cei ce vor fi în viitor, nu trebuie să mai transforme legea după bunul lor plac. „Modificarea Constituţiei României trebuie să statueze principiile majore pe care aceasta să le conţină. Uniunea Social Liberală doreşte în acest sens o Constituţie în care oamenii să nu ezite în a acorda o mai mare încredere actului fundamental al statului român, o Constituţie care să apere mai bine interesele tuturor românilor. Persoanele care se află vremelnic la putere într-o anumită poziţie nu trebuie să mai deţină posibilitatea transformării spiritului legii după bunul plac. Tocmai de aceea, ne dorim o Constituţie clară şi care să nu lase loc de interpretări. Avem deja convenite trei principii majore care trebuie să se regăsească în viitoarea Constituţie şi aici mă refer la: delimitarea clară a atribuţiilor Preşedintelui ţării, întărirea Parlamentului, o reformă administrativă şi descentralizare. În aceeaşi măsură se doreşte şi restrângerea posibilităţii asumării răspunderii Guvernului la o singură dată/sesiune parlamentară. Descentralizarea este o formă prin care exerciţiul bugetar european trebuie să ne găsească mai bine pregătiţi, în scopul măririi gradului de absorbţie a fondurilor europene. Totodată, prin descentralizare ne propunem să creştem numărul deciziilor care vor fi transferate de la Administraţia Centrală, Guvern către Regiunile de Dezvoltare” - a declarat Constantin Rădulescu Deputat USL (PSD),  Colegiul Uninominal Nr. 2 Rm. Vâlcea Sud.

RADU DUMITRESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...