CODUL GALBEN A FĂCUT RAVAGII ÎN VÂLCEA

28 Ian 2013

NINSOARE. Week-end-ul trecut, judeţul Vâlcea, ca de altfel, jumătate din ţară, s-a aflat sub zodia codului galben de precipitaţii. Timp de două zile, a nins încontinuu, autorităţile implicându-se activ pentru ca drumurile să fie practicabile, în condiţii de iarnă. Din informarea Instituţiei Prefectului, aflăm că în judeţul Vâlcea „au căzut precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, dar şi mixte, semnificative cantitativ, în cantităţi însumate ce au depăşit  30 l/mp în mai multe localităţi ale judeţului (Băile Olănești, Horezu, Şirineasa etc).

În nordul judeţului, s-au înregistrat precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, ceea ce a determinat intervenţia Secţiei Drumuri Naţionale Rm. Vâlcea pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi menţinerea într-o stare de viabilitate corespunzătoare a DN 7A, Brezoi - Obârşia Lotrului, DN 7D, Câineni – limită judeţ Argeş, precum şi DN 7, Rm. Vâlcea – Sibiu.

În noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2013, pe şosele s-a format polei, Drumurile Naţionale şi RAJDP Vâlcea intervenind, cu material antiderapant, pe sectoarele de drumuri, naţionale şi judeţene,  unde se impunea această intervenţie. În după-amiaza zilei de 26 ianuarie, a nins în tot judeţul, intervenindu-se cu 22 de utilaje pe drumurile judeţene şi s-au împrăştiat 296 tone de material antiderapant. În ceea ce priveşte drumurile naţionale din judeţ s-a acţionat cu 36 auto-utilaje cu lamă şi răspânditor, 12 încărcătoare şi s-au răspândit 213 tone material antiderapant pe partea carosabilă. Nu au fost înregistrate probleme în continuitatea furnizării serviciilor de utilităţi publice (energie electrică, apă, canal) şi a fost asigurat agentul termic pentru încălzirea populaţiei din municipiul Rm. Vâlcea. De asemenea, stocurile de material antiderapant, constituite la nivelul structurilor SDN Rm. Vâlcea şi  RAJDP Vâlcea, asigură intervenţia operativă şi pentru perioada următoare.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...