Mopediştii vâlceni s-au ales cu dosare penale

• anul trecut mopediştii vâlceni au produs 72 de accidente rutiere • începând de acum, ei nu mai au voie să circule pe drumurile publice fără carnet de conducere • zilele trecute, trei vâlceni s-au ales cu dosar penale pentru că au circulat pe şosele fără permis de conducere.

Deşi au fost anunţaţi prin intermediul tuturor mijloacelor media că le trebuie permis de conducere pentru a ieşi la plimbare pe drumurile publice cu un moped, mulţi vâlceni dau dovadă de rea-voinţă sau de inconştienţă. Chiar zilele trecute, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea i-au prins pe trei vâlceni conducând mopede fără permis, ei întocmindu-le dosare penale pe loc.

Conform unei statistici, în cursul  anului 2012, pe raza judeţului Vâlcea, au avut loc nu mai puţin de 72 accidente în care au fost implicaţi mopedişti sau biciclişti, fiind înregistraţi 2 morţi,  31 răniţi grav şi 45 răniţi uşor. „Trebuie menţionat faptul că în numeroase accidente în care au fost implicaţi mopedişti, aceştia  nu purtau cască de protecţie şi nu deţineau un curs de legislaţie rutieră obligatoriu. Acum, conform noilor reglementări legislative,  persoana care conduce un moped pe drumurile publice trebuie  să aibă vârsta de 16 ani împliniţi şi să deţină un permis de conducere  valabil pentru categoria de vehicule AM (mopede). Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor şi a unei probe practice care, pentru categoria AM, constă numai în verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate. Condiţiile de obţinere a permisului de conducere se stabilesc prin regulament” – susţin poliţiştii rutieri din Vâlcea.

Aşa cum spuneam, chiar zilele trecute au fost prinşi trei vâlceni în timp ce conduceau mopede fără a avea permis de conducere. Este vorba de Dumitru S., de 28 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, Ionuţ R., de 30 ani, din comuna Sălătrucel, ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere, precum şi de pe Doina S., din localitatea Băbeni, care conducea un motociclu, fără a  poseda permis de conducere. Dacă primele două persoane s-au ales doar cu dosar penal, cea din urmă este cercetată pentru infracţiunii de a conduce pe drumurile publice fără permis de conducere, riscând o pedeapsă cu închisoare de la până la 5 ani.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...