Judecătorul Bogdan Mateescu, aproape de eliminarea lui Danileţ

24 Ian 2013

Un număr de 103 judecătorii din 135 au votat pentru revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii a lui Cristi Vasilică Danileţ, datele fiind oferite de Judecătoria Rm. Vâlcea, cea care a declanşat demersul, către CSM. Judecătoria Rm. Vâlcea a centralizat datele de la instanţele din întreaga ţară şi din 135 de judecătorii, care s-au pronunţat în cadrul procedurii, 103 au fost de acord cu revocarea lui Danileţ, iar 32 nu au aderat la propunere. În cadrul procedurii, 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă sau s-au abţinut.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis miercuri, 23 ianuarie a.c., la CSM centralizarea rezultatelor transmise de instanţele din ţară în urma declanşării procedurii de revocare a lui Danileţ. Potrivit articolului 55, alineatul 9 din Legea 317/2004, republicată, în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales.

Reamintim că în data de 7 ianuarie, Adunarea Generala a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Judecătorii râmniceni au considerat că Danilet „şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea sa ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură”. Considerăm că poziţiile publice exprimate recent de Cristi Danileţ au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării mai degrabă în alte scopuri, fără a fi singurul, cel al promovării propriei sale imagini, decât a intereselor judecătorilor români”.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din Râmnicu Vâlcea a fost transmisă atunci celorlalte instanţe de acelaşi grad, pentru continuarea procedurii de revocare a lui Cristi Danileţ din CSM, el fiind reprezentantul judecătoriilor în Consiliu. Cristi Danileţ a fost ales în toamna anului 2010 membru în CSM, ca reprezentant al judecătoriilor, cu 941 de voturi, urmat de Elena Popescu de la Târgu Jiu, cu 597 de voturi.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...