Judecătorul Mateescu, un Rambo al Justiţiei

14 Ian 2013

Bătălia pentru Justiţie capătă conotaţii încrâncenate. Oarba Justiţie este o redută pe care actuala Putere vrea cu orice preţ să pună mâna. Deocamdată, lupta corp la corp a luat o pauză, în sensul că, zilele trecute, şedinţa CSM s-a amânat din lipsă de cvorum. Însă ea continuă în ţară, unde instituţiile justiţiei se răzvrătesc împotriva unor membri ai CSM, pe motiv că nu le mai reprezintă în mod corect interesele.

Unul dintre exponenţii acestei bătălii este tânărul magistrat vâlcean, proaspăt preşedinte al Judecătoriei Rm. Vâlcea, Bogdan Mateescu, fiul primarului liberal din Băile Govora, Mihai Mateescu. Se ştie că de la Judecătoria Rm. Vâlcea a plecat ideea cu revocarea lui Danileţ din CSM şi tot Judecătoria Rm. Vâlcea este aceea care centralizează datele din toată ţara. De unde atâta exces de zel? Dacă e să judecăm totul prin prisma tinereţii şi exuberanţei lui Bogdan Mateescu, atunci e de înţeles, însă dacă tânărul magistrat s-o fi molipsit de la tatăl lui, primarul, şi are orientări politice pluri-partidiste, atunci nu mai e OK deloc, iar Bogdan Mateescu ar trebui să facă un pas în spate şi să-i lase pe alţii să numere. În justiţie nu este loc de politicieni! De altfel, de la declanşarea acestui scandal, Judecătoria Rm. Vâlcea este foarte activă şi deschisă comunicării: emite comunicate de presă, pune la dispoziţie informaţii, ceea ce până acum era RARA AVIS. Apropo, când a fost penultimul comunicat de presă emis de Judecătoria Rm. Vâlcea? Noi nu ne aducem aminte. Orice jurnalist din Vâlcea poate spune că, până acum, Judecătoria, ca şi Tribunalul, au fost două instituţii opace de la care cu greu puteai obţine vreo informaţie.

Judecătoria Rm. Vâlcea nu mai e opacă

Nu putem decât să ne bucurăm pentru această deschidere a Judecătoriei către relaţia cu presa şi informarea publicului, dar revenind la comunicatul de presă amintit, Judecătoria Rm. Vâlcea a anunţat că un număr de 43 de instanţe s-au pronunţat în favoarea revocării judecătorului Cristi Danileţ din CSM, 538 de judecători au votat pentru îndepărtarea acestuia din CSM, 110 împotrivă şi 63 s-au abţinut, ceea ce ridică problema legitimităţii sale în forul magistraţilor. 17 instanţe nu au aderat la propunere în sensul următor: şapte dintre acestea au votat împotriva revocării, în cazul a zece s-a constatat neîntrunirea numărului de voturi. „În urma declanşării procedurii de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Judecătoria Rm. Vâlcea a centralizat, până la acest moment, hotărârile adunărilor generale din 60 de instanţe din întreaga ţară, operaţiunea de centralizare continuând. Aceste rezultate provizorii ţin să atragă atenţia asupra legitimităţii reprezentării, în contrapondere cu opiniile regretabile ale unor membri CSM vizaţi de revocare, privind caracterul «izolat» ori «emoţional» al nemulţumirii corpului de magistraţi” - se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax, de către Judecătoria Rm. Vâlcea, prima instanţă care a votat pentru revocarea judecătorului din CSM.

P.S. – Nu ştim cât de adevărat este, dar deţinem informaţia că judecătorul din Govora/Vâlcea - Bogdan Mateescu este fostul coleg de grupă, la facultate, al lui Cristi Vasilică Danileţ, cel căruia Mateescu, invidios,  îi dorește pieirea profesională. Se spune că între ei este o mai veche dispută, care și-a găsit acum vremea tranșării ei, defavorabilă fostului coleg al lui Mateescu și favorizării USL. Nu am putut verifica informația direct de la sursă, ambii judecători nerăspunzând la telefon. Ei se simt inamovibili și la insistențele noastre telefonice! Ca atare, le oferim, ambilor combatanţi, posibilitatea să se explice, în orice număr viitor de ziar, ca să nu rămânem cu impresia ca politicul uslamist domină şi în justitţia vâlceană.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...