Poliţiştii au prin un hoţ ce a spart 13 maşini

10 Ian 2013

FURTURI. Nu mai puţin de 13 furturi a comis un bărbat din localitatea Perişani în perioada octombrie 2011 – octombrie 2012. Aurel Ţarcă, de 39 de ani, se specializase în furturi din maşini din municipiul Rm. Vâlcea, pe care le spărgea şi sustrăgea bunuri. Modul de operare era de fiecare dată la fel, le spărgea automobilelor geamul portierei din dreapta, iar mai apoi fura ce găsea. Numai că el a fost prins până la urmă şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată.

Seria furturilor lui Ţarcă a început în luna octombrie a anului 2011, când bărbatul a spart geamul unui Ford, de unde a sustras bunuri. Proprietarul maşinii a anunţat Poliţia, iar oamenii legii au prelevat urmă papilară de pe mânerul portierei dreapta spate a autoturismului, stabilindu-se că a fost creată de Ţarcă Aurel. Au urmat furturile, prin aceeaşi metodă, din următoarele autovehicule: Citroen C1, Mitshubishi Lancer, Opel Astra, Citroen Saxo, Renault Master, Opel Corsa, VW Golf 3, Skoda Octavia, Peugeot 106, BMW, Alfa Romeo, precum şi un alt Opel Astra. În mare, hoţul sustrăgea radio-casetofoane, ochelari de soare de firmă, borsete, portofele, CD-uri, dar şi o maşină de tuns iarba. „Din cercetări s-a stabilit că toate faptele descrise mai sus au fost săvârşite de acelaşi autor, respectiv de către Ţarcă Aurel, prin mod de operare similar şi în realizarea unei unice rezoluţii infracţionale . Pentru aceste considerente, prin Ordonanţa din data de 04.12.2012 s-a dispus reunirea celor 12 dosare penale la dosarul penal nr. 6088/P/2012. În declaraţiile date, învinuitul şi-a recunoscut faptele comise precizând că a venit în municipiul Rm. Vâlcea în data de 08.10.2012, de la domiciliu, cu un autoturism de ocazie cu intenţia de a sustrage bunuri din autoturisme. După comiterea celor 13 infracţiuni, învinuitul s-a deplasat în Bucureşti unde a comis, prin acelaşi mod de operare, trei furturi din autoturisme fiind depistat de către organele de poliţie şi prezentat instanţei de judecată care a emis mandat de arestare preventivă” – susţin poliţiştii municipiului Rm. Vâlcea.

După ce a fost prins, infractorul Aurel Ţarcă i-a dus pe poliţişti în toate locurile unde a dat spargeri, însă nu toţi păgubiţii au dorit să se constituie parte civilă în procesul penal ce este intentat împotriva hoţului.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...