Începe războiul pentru postul de şef al Poliţiei Vâlcea

07 Ian 2013

INCERTITUDINI. Este vremea schimbărilor. Asta pentru că noii guvernanţi le-au pus gând rău şefilor de deconcentrate şi nu numai. Una dintre cele mai importante instituţii din judeţul Vâlcea unde se va produce schimbarea conducerii este Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, acolo unde chestorul Lucian Muntean, actualul inspector – şef, este pe picior de plecare, lui expirându-i în luna februarie a acestui an până şi prelungirea de împuternicire. De aici au pornit o serie de controverse, iar la bursa zvonurilor au fost lansate zeci de ipoteze, care mai de care mai fanteziste. Ei bine, printre numele ce se vehiculează pentru ocuparea acestui post se numără actualul adjunct Marius Dascălu, chestorul Ion Stoica, dar şi şeful Poliţiei Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Surprinzător sau nu, marele război se dă între comisarul Dascălu şi fostul său şef de la IPJ Vâlcea, chestorul Ion Stoica, acesta din urmă gândindu-se serios să revină în judeţul nostru, el păstrându-şi totuşi postul de aici după ce a fost numit secretar de stat al MAI. Aşadar, cei doi sunt într-un afront total, mai ales că Marius Dascălu se şi vedea mare şef peste Poliţia Vâlcea, crezându-l pe chestorul Stoica plecat definitiv. Din câte se pare, actualul adjunct ar fi cerut şi „ajutorul” politic al liderilor USL din Vâlcea, el promiţând „supunere” şi „devotament”. Numai că, jocurile nu sunt făcute, iar războiul abia acum începe. Asta pentru că, Ion Stoica nu este sigur că va rămâne la noul Minister al Internelor, unde ministru a fost numit liberalul Radu Stroe, iar Marius Dascălu a început asaltul final pentru postul de şef al Poliţiei Vâlcea. Sperăm totuşi ca cei doi să rămână cu buza umflată, niciunul dintre ei nedemonstrând până acum că merită funcţia de inspector şef al IPJ Vâlcea.

O altă variantă, mult mai agreată de useliştii vâlceni, dar şi de întreaga suflare a poliţiştilor vâlceni, este revenirea comisarului – şef Nicolae Sărdărescu - actualul şef al Poliţiei Orăşeneşti Horezu. Acesta poate culege roadele în urma războiului dintre Dascălu şi Stoica, mai ales că înainte de alegerile parlamentare a fost propus atât de pesedistul Ion Cîlea, cât şi de liberalul Cristian Buican să preia funcţia de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Nicolae Sărdărescu este singurul şef al unei structuri de Poliţie din Vâlcea care a înregistrat rezultate remarcabile de câţiva ani încoace. Chiar fostul şef al IPJ, chestorul Stoica, a recunoscut în nenumărate rânduri că Sărdărescu este, poate, cel mai performant şef de poliţie pe care l-a avut judeţul în ultimii ani. Sigur, asta nu l-a împiedicat pe Ion Stoica să-i pună beţe-n roate la Bucureşti, din motive numai de el ştiute, inventând „poveşti de adormit copiii” şi denigrându-l în faţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...