13 accidente în zilele de Crăciun: 1 mort, 3 răniţi grav şi 19 răniţi uşor

28 Dec 2012

• Poliţiştii vâlceni au făcut un bilanţ al incidentelor petrecute în judeţul Vâlcea în zilele de Crăciun. Ei s-au declarat mulţumiţi de faptul că infracţionalitatea a scăzut foarte mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, precum şi de faptul că numărul accidentelor şi al victimelor este mult mai mic.

Pentru a obţine astfel de rezultate, în zilele de sărbătoare au ieşit în stradă nu mai puţin de 180 de poliţişti vâlceni, care au luat măsuri pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, dar şi a siguranţei rutiere. „Ca urmare a acestor măsuri, conform statisticilor Poliţiei, anul 2012 poate fi considerat cel mai «liniştit» în privinţa evenimentele grave săvârşite în această perioadă. În perioada premergătoare şi în prima zi de Crăciun, accidentele rutiere grave au fost cu mult reduse datorită prezenţei poliţiştilor” – susţin poliţiştii vâlceni. Astfel, în cele două zile de Crăciun, 25 şi 26 decembrie a.c., au fost constatat 35 de infracţiuni, din care 20 au fost infracţiuni constatate în flagrant şi au fost aplicate 380 de contravenţii, în valoare totală de 109.820 de lei. Mai mult, în această perioadă s-au înregistrat 13 de accidente rutiere, soldate cu 3 răniţi grav, cu 6 mai puţini ca anul trecut, cu 19 răniţi uşor, cu 13 mai puţini faţă de 2011  şi numărul persoanelor decedate a scăzut de la 4 în 2011 la o singură persoană  în 2012.

A omorât un copil şi a fugit de la locul accidentului

Unul dintre cele mai grave accidente a avut loc în data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 12.40, în localitatea Grădiştea. Totul s-a întâmplat pe DN 67 B, la kilometrul 53 + 600 metri, acolo unde un Mercedes a acroşat doi minori, de 10 şi 11 ani, după care a părăsit locul accidentului. Impactul a fost atât de puternic încât cei doi copii au fost practic zdrobiţi, unul dintre ei, H. I. - 11 ani, decedând în drum spre spital. Celălalt copil, H.O. – 10 ani, a fost rănit grav, el fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Horezu, unde a fost diagnosticat cu politraumatism, T.C.F., fractură gambă stângă, traumatism abdominal şi fractură claviculă.

La scurt timp după incident, poliţiştii au reuşit să-l identifice şi pe autorul accidentului, acesta rezultând a fi un tânăr de 26 de ani din comuna Grădiştea. Marius C., de 26 de ani, nu avea permis de conducere, însă s-a urcat la volan şi a curmat viaţa unui copil şi l-a rănit grav pe un altul. „Poliţiştii continuă cercetările faţă de tânărul de 26 de ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de «conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere», «părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale a unei persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei», «ucidere din culpă», «vătămare corporală din culpa» şi «furt»” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

În final, poliţiştii rutieri au dispus, în baza unei ordonanţe, reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius C.,  acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Bălceşti, cu propunere de arestare preventive pe o perioada de 29 de zile.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...