Oamenii au ieşit în stradă, temându-se pentru viaţa lor

GRAV. Protest disperat în comuna Câineni. Zeci de oameni au ieşit în stradă, sâmbătă, 16 decembrie, cerând să se ia măsuri şi să li se protejeze viaţa. Problema localnicilor este legată de singura trecere de pietoni din satul Robeşti, de pe DN 7, ei fiind nemulţumiţi că acolo, în ultimii ani, au avut loc foarte multe accidente mortale.

Astfel, localnicii au decis să protesteze şi să le ceară imperativ autorităţilor judeţene să semnalizeze zona şi să fie iluminată corespunzător în timpul nopţii. Ei au strigat „Vrem semafoare”, „Protejaţi-ne viaţa” sau „Stop accidentelor rutiere în Robeşti”, dorind la un moment dat să blocheze şi circulaţia. Numai că ei nu au fost lăsaţi de jandarmi şi, astfel, doar au trecut în coloană pe stradă, în semn de protest. „Nu ne lasă să trecem pe trecerea de pietoni, stăm şi câte o oră să traversăm strada. Vreme semafoare! Ne este frică pentru că au fost foarte multe accidente pe această trecere şi mulţi au murit. Este foarte greu şi pentru copiii care se duc la şcoală. Stăm cu frica-n sân zilnic că se poate întâmpla o nouă tragedie. Chiar acum de curând a avut loc un accident mortal şi noi nu mai putem sta nepăsători” – a susţinut un protestatar. Oamenii le-au arătat jurnaliştilor şi autorităţilor locale prezente la protest zeci de cruci înşirate pe marginea drumului, semn că mulţi au murit în urma accidentelor de maşină în timp ce traversau DN7.

Şeful SPR, Florian Ioniţă, cere investiţii în infrastructura rutieră

Prezenţi la faţa locului, poliţiştii rutieri le-au dat dreptate oamenilor. Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, inspector principal Florian Ioniţă, ne-a declarat că a făcut numeroase demersuri până acum pentru ca mai multe puncte, considerate periculoase, să intre în atenţia autorităţilor judeţene. Din păcate, susţine el, Poliţia Rutieră nu are fondurile şi competenţa necesară pentru a face investiţii majore în infrastructura rutieră. „Sigur că la Robeşti este o mare problemă şi trebuie să ne alăturăm oamenilor şi să facem tot posibilul să le apărăm viaţa. Vreau să vă spun că mai sunt multe astfel de locuri în judeţul Vâlcea, periculoase, care trebuie semnalizate şi iluminate. Toate sunt importante, pentru că fiecare viaţă este importantă. Acum, voi mai face o solicitare şi la Drumurile Naţionale şi Primăriei Câineni şi poate se va rezolva problema de la Robeşti. Este vorba de fonduri, iar noi nu avem astfel de competenţe. Vreau să vă spun că cererea cetăţenilor din Robeşti este pe deplin justificată şi pleacă de la un accident grav ce a avut loc de curând, cauza tragediei fiind neacordarea de prioritate” – ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, inspector principal Florian Ioniţă.

Măsuri imediate

După aproximativ două ore, protestul s-a încheiat, dar localnicii spun că, dacă în cel mai scurt timp autorităţile nu le vor rezolva situaţia, vor relua protestele în stradă. Primarul localităţii Câineni, Ion Nicolae, cunoaşte însă problema din satul Robeşti şi le-a promis oamenilor că în curând va monta lămpi de iluminat public şi indicatoare rutiere. În ceea ce priveşte semaforul pe care oamenii îl cer, probabil că nu va fi montat, cei de la Drumurile Naţionale nefiind de acord cu acest lucru. Cert este că şeful SPR Vâlcea, Florian Ioniţă, a promis că va trimite în zonă, tot mai des, echipaje ale poliţiei, dotate cu radar.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...