În urma alegerilor parlamentare, 18 vâlceni s-au ales cu dosare penale

INFRACŢIUNI ELECTORALE. O campanie anostă, aşa a fost caracterizată de mulţi vâlceni confruntarea electorală pentru alegerile parlamentare din acest an în judeţul Vâlcea. Cu toate acestea, în cele 30 de zile de campanie au fost înregistrate 69 de incidente electorale. Sigur, spre deosebire de campaniile precedente, de data aceasta nu s-a mai lăsat cu bătăi şi agresiuni verbale, însă poliţiştii au prins staffurile de campanie oferind mită electorală, rupând afişe sau furând bannere.

CLAUDIA STANCIU

Campania electorală a trecut, la fel şi alegerile, însă pentru poliţiştii vâlceni acum începe greul. Asta pentru că ei trebuie să cerceteze şi să rezolve cazurile de mită electorală, de furt de bannere şi de distrugerea afişajelor electorale ce le-au fost semnalate în ultimele 30 de zile. Conform unei statistici, la nivel judeţean, de la începutul campaniei electorale şi până în ziua alegerilor, s-au înregistrat 69 de incidente electorale, dintre care doar 33 s-au confirmat. În urma cercetărilor preliminare, 16 vâlceni s-au ales cu dosare penale pentru oferirea de mită electorală, pentru furt sau distrugere. Totodată, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, şase dintre acestea fiind conform Legii 35/2008 pentru alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Şi în ziua alegerilor s-au înregistrat incidente electorale , poliţiştii vâlceni fiind sesizaţi în 34 de cazuri, dintre care doar 28 s-au confirmat. „Din numărul total al sesizărilor reclamate, 22 s-au produs în mediul urban şi 12 în mediul rural. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii echipelor de cercetare special constituite au fost întocmite 2 dosare penale, fiind cercetate persoane care au încălcat prevederile Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. De asemenea, au fost constatate 4 contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3.000 lei” – se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional doi tineri din Băile Olăneşti cu câte 1.000 de lei fiecare, după ce aceştia au fost prinşi fotografiindu-şi buletinul de vot cu telefonul mobil.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...