Hackerii vâlceni - frauda de 4 milioane USD

11 Dec 2012

Noi descinderi în judeţul Vâlcea. Agenţii americani ai FBI s-au întors pe teritoriul României pentru a „vâna” alţi hackeri care golesc buzunarele a zeci de americani. Astfel că, în dimineaţa zilei de marţi, 11 decembrie a.c., agenţii FBI, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj şi ofiţeri ai S.C.C.O. Gorj, au percheziţionat opt locuinţe în judeţul Vâlcea, dar şi alte 19 imobile din judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Bacău, Timiş, Caraş-Severin şi în municipiul Bucureşti. Sunt vizaţi 20 de infractori informatici, aceştia formând se pare un grup infracţional organizat.

Trebuie menţionat că pe surse s-a lansat informaţia conform căreia hackerii din Vâlcea au încercat să le vândă pe Internet americanilor Mall-ul din centrul oraşului, dar şi un avion de mici dimensiuni pentru care au primit o sumă importantă de bani pentru combustibil. Oamenii legii susţin că membrii grupării infracţionale au dat „ţepe” la nu mai puţin de 100 de persoane, toţii fiind cetăţeni americani care au participat la licitaţii pe site-uri de profil. „Anunţurile fictive postate  de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui,  adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate. Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării. Învinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România” – susţin procurorii DIICOT.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 4 milioane USD, iar la sediul DIICOT Gorj vor fi audiaţi 20 de hackeri, ei urmând a fi anchetaţi în stare de arest sau în stare de libertate.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...