Incidente electorale - paharul cu alcool şi maşina cu pietriş folosite ca mită electorală în Vâlcea

06 Dec 2012

INCIDENTE. Mai sunt doar câteva zile până la alegerile parlamentare, iar poliţiştii vâlceni sunt deja în mare fierbere. Ei sunt cu ochii în patru pe staffurile de campanie ale candidaţilor, deoarece unii dintre ei încalcă legea flagrant. Mita electorală este în floare, iar în unele localităţi a început un război al afişelor pe viaţă şi pe moarte.

Chiar în data de 4 decembrie, în zona Petrişor din Rm. Vâlcea, a fost înregistrat un  incident electoral, în urma căruia un membru UNPR s-a ales cu dosar penal. Totul s-a întâmplat în seara zilei, atunci când Eugen P. – 62 de ani, din Rm. Vâlcea, a ales să împartă pahare cu băutură alcoolică pentru a promova candidatul pe care-l susţine. Culmea este că la faţa locului au ajuns şi candidaţii ARD-ului, care au beneficiat astfel de o campanie electorală asiduă. Sesizarea despre mita electorală cu alcool din Cartierul Ostroveni a fost făcută de membrii USL. În urma verificărilor, Eugen P. s-a ales cu dosar penal pentru mită electorală. „Poliţiştii s-au deplasat la locul respectiv, în vederea verificării aspectelor semnalate. Astfel, s-a stabilit că se ofereau pahare cu băuturi alcoolice trecătorilor la solicitarea unui membru al unui partid politic, care şi-a sărbătorit ziua de naştere. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de oferire în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, faţă de administratorul localului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii 61/1991” – se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Pietriş cu „iz” electoral

O altă infracţiune electorală sesizată oamenilor legii a fost în localitatea Laloşu, acolo unde pe uliţele comunei s-a transportat şi descărcat pietriş dintr-o autoutilitară ce avea postate afişe electorale. Şoferul camionului a declarat că a lipit afişele pentru că este simpatizat al USL-ului şi că nimeni nu l-a obligat să facă acest lucru. „Pe o uliţă era o autoutilitară încărcată cu balastru, iar în jurul autocamionului se aflau mai mulţi cetăţeni, care aşezau materialul pe uliţă. Pe camion, în partea frontală era postat un afiş electoral,  cu privire la care conducătorul auto a precizat că l-a lipit personal, fiind simpatizant al  partidului respectiv. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea masurilor legale” – susţin poliţiştii vâlceni.

Războiul afişelor

În localitatea Mitrofani s-a declanşat zilele trecute un scandal monstru. Mai mulţi membri ai PPDD ce treceau prin localitate s-au gândit să lipească afişe cu candidatul lor pe porţile oamenilor. Evident, cetăţenii nu au fost de acord şi s-a iscat o discuţie în contradictoriu, ajungându-se la jigniri şi la ameninţări. Oamenii au chemat poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti, care au decis să-i amendeze pe oteviştii lui Dan Diaconescu, conform prevederilor Legii 61/1991.

Şi în localitatea Sineşti s-a înregistrat un incident electoral. Zilele trecute, poliţiştii Postului  de  Poliţie  Sineşti au fost sesizaţi cu  privire  la  faptul  că  persoane necunoscute  au  rupt  mai multe afişe  electorale  din  localitate. „Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că au fost rupte  afişe  electorale  ale  tuturor  formaţiunilor  politice  aflate  în  competiţie, care  erau  lipite  pe  staţia  de  autobuz, loc  neautorizat de  către  Primăria  Sineşti pentru  afişare. În  cauză  se  vor  efectua  verificări  pentru  identificarea  autorilor  şi  luarea  măsurilor  legale” – susţin poliţiştii din localitate.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...