Bilanţ de campanie: 26 de sesizări, 12 dosare penale şi cinci amenzi

O campanie anostă, aşa a fost caracterizată de mulţi vâlceni confruntarea electorală pentru alegerile parlamentare din acest an în judeţul Vâlcea. Cu toate acestea, în cele 30 de zile de campanie au fost înregistrate 26 de incidente electorale. Sigur, spre deosebire de campaniile precedente, de data aceasta nu s-a mai lăsat cu bătăi şi agresiuni verbale, însă poliţiştii au prins staff-urile de campanie oferind mită electorală, rupând afişe sau furând bannere. Conform unei analize de final a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, la finalul campaniei electorale, din cele 26 de sesizări, 8 nu au fost confirmate.

Aşa cum spuneam, niciunul dintre candidaţii nu a fost implicat într-un incident electoral, ei băgându-şi la înaintare oamenii din staff. Astfel se face că nu mai puţin de 12 activişti de partid s-au ales cu dosare penale, ei fiind cercetaţi acum pentru că au „încălcat prevederile art. 55 din legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, dar şi ale Codului Penal”. Mai mult decât atât, au fost aplicate şi 5 sancţiuni contravenţionale. „Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate în vederea luării măsurilor legale faţă de persoanele care au încălcat legislaţia pe timpul derulării campaniei electorale, în toate cazurile desfăşurându-se cercetări specifice sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor locale. Din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică, campania electorală s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite” – se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Trebuie precizat că alegerile pentru camera Deputaţilor şi Senatul României au loc în data de 9 decembrie 2012, iar actul votării începe la ora 7,00 şi are loc până la ora 21,00, când secţile de votare se închid.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...