Bilanţ de campanie: 8 dosare penale, 2 amenzi şi mai multe avertismente

• Primele trei săptămâni de campanie electorală s-au concretizat, în judeţul Vâlcea, din punctul de vedere al poliţiştilor, în 8 dosare penale pentru furt sau distrugere de materiale de propagandă electorală, 2 amenzi şi mai multe avertismente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Alina Teodorescu, de la începutul campaniei au fost sesizate 11 situaţii privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale. În majoritatea dintre acestea a fost vorba despre demontarea bannerelor şi ruperea afişelor electorale. Centrul de Comunicare Judeţean Vâlcea precizează că, la nivel judeţean, până în prezent, au fost semnalate  11 incidente,  8  fiind sesizate în mediul rural şi 3 în mediul urban.

Apropierea datei alegerilor parlamentare i-a pus pe jar pe activiştii de partid, care au început să ducă o campanie electorală murdară. Astfel, se explică faptul că mare parte din incidente au avut loc chiar zilele trecute, când  poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi cu privire la sustragerea, distrugerea sau deteriorarea mai multor materiale de propagandă electorală în localităţile Sineşti, Tetoiu, Grădiştea şi Lăpuşata. În Sineşti, au fost sustrase două bannere electorale, în Tetoiu şi Grădiştea au fost distruse două bannere, iar în localitatea Lăpuşata unul dintre candidaţi s-a plâns că i-au fost distruse mai multe afişe electorale amplasate pe stâlpii de telegraf şi în staţiile de autobuze.

Mai mult decât atât, miercuri, 28 noiembrie 2012, doi bărbaţi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei fiecare pentru că au fost prinşi de poliţişti lipind afişe pe stâlpii de iluminat public, deşi nu aveau autorizaţie pentru a face acest lucru.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...