Tânărul Alin Voicescu şi-a propus să facă performanţă

29 Noi 2012

EFICIENŢĂ. Modest şi plin de iniţiativă, tânărul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Filiala Vâlcea, Alin Voicescu, a ştiut să urce treaptă cu treaptă în ierarhiile administraţiei publice judeţene. Astfel că, după ce a lucrat ca economist la o firmă privată din municipiul Rm. Vâlcea, el s-a angajat pe funcţia de consilier la Consiliului Judeţean Vâlcea la compartimentul Programe şi Relaţii Externe. După doi ani la Consiliul Judeţean, timp în care Alin Voicescu a învăţat enorm de multe lucruri şi a avut o activitate meritorie, tânărul a fost promovat în funcţia de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea. Acum, Alin Voicescu este pregătit să facă performanţă şi să demonstreze că promovarea tinerilor în funcţiile publice poate să contribuie la bunul mers al instituţiilor statului.

• Rep.: De curând ai fost numit director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Filiala Vâlcea. Ce probleme ai găsit acolo şi care sunt proiectele tale în viitorul apropiat?

• Alin Voicescu: Sunt director al Agenţiei de doar două săptămâni, timp în care am intrat în contact cu personalul din instituţie. Specialiştii de acolo mi s-au părut calificaţi şi cu dorinţă de a face lucrurile să meargă, ceea ce m-a bucurat enorm. Din păcate, am observat că ne confruntăm şi cu probleme. Una dintre acestea este faptul că fostul Guvern al României a blocat toate posturile, dar în acelaşi timp avem nevoie de oameni şi avem posturi vacante pentru ei. Sper ca anul viitor să fie deblocate posturile şi să ne vină specialişti pentru a acoperi, mult mai bine, aria de probleme. De asemenea, o altă problemă este lipsa fondurilor. În acest moment, vreau să vă spun că nu mai sunt fonduri nici măcar pentru hârtie, toner pentru imprimantă sau pentru combustibil. Bugetul pe anul 2012 a reprezentat doar 40% din bugetul anului 2011 şi, evident, a fost insuficient. Astfel că, acum nu avem decât să aşteptăm anul care vine pentru a vedea ce buget ni se alocă. Bineînţeles că voi încerca să fac demersurile legale necesare pentru a avea un buget cât mai mare, evitând astfel ca şi anul viitor să avem probleme financiare de acest gen.

• Rep.: Care sunt cele mai importante probleme de mediu din judeţul Vâlcea în această perioadă?

• Alin Voicescu: De cât timp sunt aici nu am identificat mari probleme de mediu în judeţul nostru. Avem activităţi obişnuite privind depozitarea deşeurilor, transportul şi incinerarea lor. Mai mult decât atât, am primit zilele trecute o sesizare privind o groapă de gunoi necorespunzătoare din judeţ, însă ea trebuie verificată împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Vâlcea. După cum bine ştiţi, Agenţia pentru Protecţia Mediului supraveghează şi calitatea aerului la nivelul judeţului Vâlcea prin intermediul a două staţii automate de monitorizare amplasate pe Platforma Chimică şi la Grădina Zoologică. Cele două staţii fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA). Din fericire, nici aici nu întâmpinăm deocamdată probleme mari, staţiile funcţionând în condiţii bune şi se poate aprecia o calitate bună a aerului din zonă.

• Rep.: Se anunţă o reorganizare a Agenţiilor regionale pentru Protecţia Mediului. Despre ce este vorba?

• Alin Voicescu: Da, la ultima video-conferinţă pe care am avut-o la Craiova ni s-a spus că regionalele vor fi preluate de către agenţiile judeţene, în sensul că vom prelua noi atribuţiile şi proiectele în derulare ale acestora. Problema rămâne tot cu lipsa de personal, pentru că atunci vor fi mult mai multe documente şi proiecte, iar cu actualul număr de personal nu cred că vom putea face faţă.

• Rep.: Activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea a fost în ultimii ani într-un con de umbră. Cum vei face să scoţi în evidenţă activitatea pe care o depui tu şi colegii tăi şi ce proiecte de viitor ai?

• Alin Voicescu: Vrem să ieşim în evidenţă numai cu lucruri bune şi, evident, atunci când activitatea mea şi a colegilor mei va fi încununată cu succes nu voi ezita să o spun. Sigur că şi acum lucrurile merg bine la agenţie, pentru că, aşa cum am spus, sunt oameni competenţi acolo, care îşi fac treaba bine. Cât despre proiectele de viitor, aştept noul buget şi atunci aş dori să implic agenţia în mult mai multe proiecte de promovare a protecţiei mediului. Vreau să implic în aceste proiecte întreaga comunitate vâlceană şi mă refer aici la elevi, adolescenţi, tineri, funcţionari publici şi aşa mai departe. Vreau ca vâlcenii să conştientizeze că trebuie să protejăm mediul.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...