Fostul bancher Dobrişan şi-a strămutat dosarul de corupţie la Călăraşi

22 Noi 2012

Fostul director al CEC Bank, Dorin Dobrişan, s-a supărat pe instanţele Tribunalului Vâlcea şi a decis să ceară strămutarea dosarului în care este judecat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu. Astfel că, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să trimită dosarul „Dobrişan – Ciogescu” spre judecare pe fond la instanţele din Călăraşi.

Reamintim că fostul bancher Dorin Dobrişan şi patronul societăţii „Electrovâlcea” au intrat în atenţia oamenilor legii în anul 2010, ei stând în arest nu mai puţin de 9 luni de zile. În acest timp, cei doi au fost trimişi în judecată, anchetatorii acuzându-i de presupuse afaceri „murdare” pe când Dorin Dobrişan era director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea. Procurorii DNA susţin că fostul bancher ar fi primit şpagă patru limuzine, în valoare de 200.000 de euro de la administratorul Ovidiu Eugen Ciogescu, reprezentantul Electrovâlcea SRL. În schimb, cei doi au semnat contracte de lucrări nelegale. Tot în calitatea de şef de bancă, Dobrişan şi-a aprobat un credit de 1,2 milioane lei. Faptele au avut loc în perioada 2006 – 2008.

Aşadar, Dorin Dobrişan este judecat pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, infracţiune de spălare  a banilor în formă continuată, complicitate la infracţiunea de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, patronul societăţii „Electrovâlcea”, Ovidiu Eugen Ciogescu, este trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiune de spălare a banilor.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...