A fost sfinţită biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din cartierul Libertăţii

12 Noi 2012

SFINŢIRE. Duminică, 11 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie şi sfinţirea bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” şi „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiul nostru. Lăcaşul de cult din Cartierul Libertăţii este o construcţie nouă care urmează stilul neobizantin, încadrându-se în rândul bisericilor care respectă tradiţia şi continuă linia arhitecturală a acestui spaţiu spiritual.

La evenimentul de sfinţire a Bisericii „Sf. Nicolae” din Râmnic au fost invitaţi să participe toţi credincioşii şi preoţii din municipiul nostru, dar şi din împrejurimi. De asemenea, încă de la primele ore ale dimineţii, sute de credincioşi s-au alăturat înalţilor prelaţi care au participat la slujba de sfinţire. Printre enoriaşi, l-am zărit şi pe omul de afaceri Nicolae Sofianu, a cărui contribuţie financiară la construcţia bisericii a fost însemnată. „Important este că de azi oamenii mai au un lăcaş de cult unde pot veni să se roage ori de câte ori simt nevoie. Pentru construirea bisericii s-au făcut donaţii importante, însă nu contează cât a dat fiecare. Contează motivul pentru care ai donat. Şi apoi, dacă un om cu mai puţine posibilităţi financiare donează o icoană, consider că donaţia lui este la fel de importantă ca a unuia care a donat poate mobilier de sute de milioane. Nu trebuie să gândim egoist. Fiecare oferă după posibilităţi. Însă, mă bucur nespus că am putut participa la ridicarea acestui edificiu şi că la slujba de sfinţire au participat atât de mulţi oameni” – ne-a declarat Nicolae Sofianu.

„Lăcaş de cult absolut necesar pentru locuitorii din zonă” – primarul Emilian Frâncu

La sfinţire, au mai participat şi primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, precum şi alţi politicieni din cadrul USL. Primarul Frâncu s-a declarat mulţumit că încă un lăcaş de cult îşi deschide porţile pentru credincioşi. „Cu cât mă apropiam în această dimineaţă mai mult spre acest loc, cu atât creştea în mine certitudinea că iniţiativa, stăruinţa şi construcţia unei biserici în această parte a oraşului constituie un lucru bineplăcut lui Dumnezeu şi absolut necesar pentru locuitorii de aici. Sunt convins că biserica cu hramul „Sf. Nicolae” va aduce nobleţe şi demnitate în această aşezare. De aceea mă bucur nespus că în această zi ne aflăm împreună pentru a-i mulţumi împreună Celui de Sus că avem încă o biserică unde ne putem ruga” – ne-a spus primarul Emilian Frâncu.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...