Angajaţii Oltchim primesc ajutoare de urgenţă abia în decembrie

01 Noi 2012

DECIZIE. La începutul lunii octombrie, guvernul Ponta a decis să acorde ajutoare de urgenţă pentru 522 de salariaţi ai combinatului Oltchim Rm. Vâlcea. Astfel, fiecare angajat urma să primească suma de 1.400 de lei în două tranşe. Acum, Guvernul a decis să dea aceşti bani într-o singură tranşă, însă abia în luna decembrie.

Chinul angajaţilor Oltchim Rm. Vâlcea se prelungeşte până în luna decembrie a acestui an. Cel puţin aşa a hotărât Guvernul României, care a adoptat marţi, 30 octombrie, o hotărâre prin care plata ajutoarelor de urgenţă ce au ca scop sprijinirea familiilor salariaţilor de la Combinatul Oltchim se va face într-o singură tranşă, în luna decembrie, nu în două tranşe, cum fusese stabilit iniţial. „Această hotărâre a fost luată deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei tranşe a ajutorului de urgenţă aprobat” - se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României.

După cum bine se ştie, la începutul lunii octombrie, guvernul Ponta a decis să acorde ajutoare de urgenţă pentru 522 de salariaţi ai combinatului Oltchim Rm. Vâlcea. Astfel, fiecare angajat urma să primească suma de 1.400 de lei, din fondurile Ministerului Muncii, însă acest lucru urma să se întâmple în două tranşe. „Vor beneficia de ajutorul de la stat angajaţii care au un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic de 786 de lei, care nu au în proprietate clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, nici terenuri cu potenţial productiv, utilaje agricole sau de prelucrare a lemnului” – spune atunci premierul Victor Ponta.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...