Ministrul Andronescu le-a cerut directorilor şcolilor din Vâlcea să acorde o mai mare atenţie elevilor

14 Oct 2012

INTERES. La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a poposit pentru câteva ore în judeţul Vâlcea, ca urmare a invitaţiei deputatului Vasile Bleotu. Vizita sa a fost una de interes pentru directorii şcolilor vâlcene, dar şi pentru primarii care au dorit să îşi exprime nemulţumirile privind fondurile extrem de puţine de care beneficiază pentru unităţile de învăţământ ce le au în subordine sau supărările în privinţa lipsei microbuzelor şcolare. Ministrul Educaţiei a fost însoţit pe parcursul periplului său de deputatul Colegiului Uninominal Drăgăşani - Vasile Bleotu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – Ion Cîlea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – Dumitru Persu, senatorul Colegiului Uninominal Bălceşti-Drăgăşani – Laurenţiu Coca, subprefectul de Vâlcea – Aurora Gherghina şi inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea – Adina Dobrete.

Ministrul Educaţiei, impresionat de şcolile din Prundeni

Înainte de a merge în municipiul Drăgăşani pentru a sărbători alături de drăgăşeneni împlinirea a 100 de ani de atestare documentară a Şcolii „Tudor Vladimirescu”, Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei, a mers în localitatea Prundeni. Acolo a vizitat şcoala primară şi grădiniţa cu program after-school de la Călina, unitate ce trebuia să fie desfiinţată, însă primarul Horăscu a decis să o reabiliteze şi să o modernizeze la standarde europene. Localul ce a fost vizitat de ministrul Educaţiei are spaţii moderne de educaţie, încălzire cu plasme refractare şi este prevăzut cu camere de supraveghere. În exterior este prevăzut cu un spaţiu generos de joacă, dar şi un teren de sport cu gazon sintetic, în interior săli de mese, săli de lectură, bibliotecă cu peste 25.000 de volume, precum şi o sală de conferinţe. Mai apoi, Ecaterina Andronescu a participat la o întâlnire cu directorii şcolari şi cu primarii din Vâlcea, întrevedere ce a avut loc la Centrul de Cultură şi Educaţie din Prundeni. Ministrul Educaţiei a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului din Prundeni, Ion Horia Horăscu, fiind impresionat de condiţiile extraordinar de bune create de acesta pentru elevii din localitate.

Atenţie la neatenţie

La întâlnirea cu directorii şcolari, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a cerut acestora ca în acest an şcolar să fie extrem de atenţi la elevii claselor a VIII-a şi a XII-a pentru ca la evaluarea naţională, respectiv la bacalaureat să nu mai fie înregistrate rezultate slabe ca în anii precedenţi. Oficialul din Ministrul Educaţiei le-a propus o serie de măsuri pe care conducătorii şcolilor să le pună în aplicare în cel mai scurt timp posibil. „Problema elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat este una serioasă. De asemenea, şi la evaluarea naţională de la clasa a VIII-a avem 56.000 de elevi care nu au luat măcar nota 5, iar din aceştia 37.000 provin din mediul rural. Asta înseamnă că nu am reuşit pe parcursul anului şcolar trecut să avem acele cursuri remediare în aşa fel încât să completăm lacunele pe care elevii le au. De aceea, am propus un set de măsuri care să fie puse în aplicare în cel mai scurt timp în aşa fel încât la sfârşitul anului şcolar să nu ne reproşăm că nu am făcut nimic pentru a îmbunătăţi rezultatele elevilor şi de la bacalaureat şi de la evaluarea naţională. Inspectoratul Şcolar a primit setul de măsuri şi va sta la dispoziţia fiecărei şcoli. Rugămintea mea la dvs. este să faceţi o analiză amănunţită la fiecare şcoală în parte să vedeţi de unde provin aceste rezultate slabe şi să discutaţi cu colegii în consiliile profesorale şi să adaptaţi seturile acestea de măsuri la particularitatea şcolii dvs. Este un lucru absolut necesar, iar dvs. ca directori trebuie să supravegheaţi în permanenţă dacă se desfăşoară orele de curs şi dacă elevii merg la ore” – a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...