Fostul director al USG, Florin Bălan, a fost reţinut de procurorii DNA

12 Oct 2012

Fostul director al Uzinelor Sodice Govora, pedelistul Florin Bălan, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, el fiind propus pentru arestare preventivă pentru încă 29 de zile. Din cercetările oamenilor legii, se pare că acesta, împreună cu inculpații Liviu Ardeiaș - avocat în cadrul Baroului Teleroman, Mihai Andrei Cocaină - avocat în cadrul Baroului Argeș şi Fieraru Eugen - executor judecătoresc la Pitești, a constituit o asociere infracţională prin care a încercat inducerea în eroare a funcţionarilor unor agenţii bancare din Bucureşti, Sibiu şi Piteşti. Scopul manevrelor financiare a fost acela de a obţine suma de 24.400.000 lei, echivalentul a peste 5 milioane de euro. Totul s-a întâmplat în cursul anului 2010, atunci când Florin Bălan şi complicii săi au încercat să păcălească banca ING prin intermediul unei proceduri de executare silită pornită pentru suma de 11,15 lei, reprezentând cheltuieli de judecată stabilite de o instanţă civilă în favoarea fostului director al USG Govora. În final, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, pedelistul Florin Bălan, avocaţii săi şi executorul judecătoresc au „născocit” o ordonanţă de poprire în valoare totală de nu mai puţin de 24.400.000 lei.

În urma anchetei procurorilor DNA întreprinsă împotriva lui Florin Bălan, executorului judecătoresc Eugen Fieraru şi  avocatului Mihai Andrei Cocaină s-a început urmărirea penală pentru asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave. În schimb, avocatul Liviu Ardeiaş, pe lângă infracţiunile de care sunt acuzaţi ceilalţi trei, mai este învinuit şi de comiterea infracţiunea de fals intelectual prevăzut în Legea contabilităţii nr. 82/1991 republicată.

Ca urmare, joi, 11 octombrie, Eugen Fieraru, Sergiu Florin Bălan și Mihai Andrei au fost reţinuţi de procurorii DNA, urmând a fi prezentaţi Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. Față de inculpatul Ardeiaș Liviu, având în vedere că s-a sustras urmăririi penale, procurorii au solicitat arestarea preventivă în lipsă, pe un termen de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare.

Ultima ora:

Curtea de Apel Bucureşti a dispus revocarea masurii arestării preventive pentru avocatul Mihai Cocaină, executorul judecătoresc Eugen Fieraru şi vâlceanul Sergiu Florin Bălan, dispunându-se doar interdicţia de a părăsi ţara. DNA ceruse arestarea lor pentru frauda de 5,6 milioane euro! Vom reveni cu ample informaţii, luni, 15 octombrie, in ediţia print a ziarului nostru.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...