Ministrul Educaţiei vine la Vâlcea

10 Oct 2012

INTERES. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, este aşteptată la Prundeni în jurul orei 10.00, iar după ce vizitează cele două unităţi de învăţământ din localitate, ea este aşteptată la o întâlnire cu peste 130 de directori şcolari din judeţul Vâlcea, dar şi cu peste 40 de primari vâlceni.

Se anunţă o vizită importantă la sfârşitul acestei săptămâni în zona Drăgăşani. La invitaţia deputatului Vasile Bleotu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a decis să facă un periplu în judeţul Vâlcea, mai exact în Colegiul Uninominal Drăgăşani. Prilejul este unul de sărbătoare şi anume aniversarea a 100 de ani de atestare documentară a Şcolii „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani. Numai că, ministrul Educaţiei este invitată şi în localitatea Prundeni, acolo activul primar Horia Horăscu nu a scăpat ocazia de a-i face o prezentare a şcolilor din comuna sa. „Doamna ministru va oficia, fără tăieri de panglici, un nou spaţiu pentru şcoala primară şi grădiniţa cu program after-school. Aici micii «locatari» îşi pregătesc lecţiile pentru a doua zi în prezenţa învăţătorilor şi educatorilor cu program prelungit la grupele lor de grădiniţă sau în clasa pregătitoare. Între programa curriculară şi programul after-school, copiii primesc gratuit şi un prânz copios. De remarcat este faptul că învăţătorii şi educatoarele lucrează suplimentar în sistem de voluntariat, fără a implica autoritatea locală la cheltuieli bugetare suplimentare. Localul ce va fi vizitat de ministrul Educaţiei are spaţii moderne de educaţie, încălzire cu plasme refractare şi este prevăzut cu camere de supraveghere. În exterior este prevăzut cu un spaţiu generos de joacă, dar şi un teren de sport cu gazon sintetic, în interior săli de mese, săli de lectură, bibliotecă cu peste 25.000 de volume, precum şi o sală de conferinţe” – ne-a declarat primarul din Prundeni, Horia Horăscu.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, este aşteptată la Prundeni în jurul orei 10.00, iar după ce vizitează cele două unităţi de învăţământ din localitate, ea este aşteptată la o întâlnire cu peste 130 de directori şcolari din judeţul Vâlcea, dar şi cu peste 40 de primari vâlceni. De la ora 13.00, vizita va continua la Şcoala „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani, acolo unde, alături de deputatul Vasile Bleotu, va ţine un discurs cu ocazia atestării documentare a unităţii de învăţământ.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...