BREAKING NEWS. Arde vârful Cozia! Un elicopter al Unităţii speciale a MAI ajută pompierii să stingă incendiul

UPDATE 9.09.2012: Flăcările ce au cuprins pădurea de răşinoase de pe Muntele Cozia s-au extins, pompierii fiind nevoiţi să ceară ajutorul unui elicopter al Unității speciale a MAI, elicopter ce a ajuns în această dimineaţă la Călimăneşti şi a început operaţiunea de aruncare cu saci de apă și nisip special din aer. Pompieiri militari de la ISU Valcea  au umplut  peste 2000 de saci cu apa care vor fi arunctai din aer in zonele unde nu poate ajunge picior de om. O problemă mare pe care o întâmpină pompierii de la sol este că, din cauze crestelor abrupte, nu pot ajunge la toate focarele.

Incendiul din Parcul Naţional Cozia a izbucnit din cauze încă necunoscute la o altitudine de peste 1.600 de metri, fiind puse în pericol obiectivele turistice din zonă, respectiv Cabana Cozia şi Releul. Reamintim că focul a pornit sâmbătă după-amiaza din golul alpin, iar ulterior, din cauza vântului, s-a extins în pădurea de  răşinoase. Pe timpul nopţii, pompierii, ajutaţi de silvicultori, au tăiat copacii din jurul incendiului pentru ca flăcările să nu se extindă spre poale muntelui, însă totul a fost în zadar. Suprafaţa afectată este de peste trei hectare, atât pe golul alpin, cât şi în pădurea de molid şi jneapăn.

UPDATE 08.09.2012: Sâmbătă, 8 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, un incendiu a izbucnit pe vârful muntelui Cozia, în apropiere de Releu. Din câte se pare, flăcările au cuprins mai întâi vegetaţia de la sol, însă la scurt timp incendiul s-a extins şi la coronamentul copacilor. La scurt timp, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care acţionează cu 10 pompieri. Aceştia se luptă cu flăcările ce s-au extins se pare pe o suprafaţă de depăşeşte 1.000 de metri pătraţi. Deocamdată nu se ştiu cauzele declansării incendiului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...