Reorganizarea Poliţiei Rurale, un eşec: s-au întors şefii de post

05 Sep 2012

DECIZII BIZARE. Aşadar, în judeţul Vâlcea, la cele 77 de posturi de poliţie, dintre care 72 reînfiinţate şi 5 deja existente, îşi vor desfăşura activitatea 265 de poliţişti. În aceste condiţii,  vor fi 3 posturi de poliţie cu 2 poliţişti, 41 cu 3 poliţişti, 28 cu 4 poliţişti, 3 cu 5 poliţişti şi 2 cu 6 poliţişti. Pentru aceste posturi reînfiinţate, au fost împuterniciţi 72 de agenţi de poliţie care să îndeplinească atribuţiile specifice şefului de post, urmând a se organiza concurs sau examen pentru ocuparea acestor funcţii.

64 de ani de activitate neîntreruptă pentru poliţiştii rurali a fost bulversată într-un sigur an de o reorganizare a Poliţiei Rurale prost gândită. Acum, când şi-au dat seama că sistemul este total eronat, mai marii Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au răzgândit şi au anunţat că se revine la vechea organizare, recunoscând că nu mai pot ţine piept infractorilor de la sate. De curând, şefii MAI au anunţat public că, în urma rapoartelor din teritoriu, au constatat că, la nivelul întregii ţări, infracţionalitatea în mediul rural a crescut cu şase la sută în comparaţie cu anul trecut. Acest lucru s-a întâmplat după ce Poliţia Rurală a fost reorganizată, posturile de poliţişti din sate devenind practic inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între orele 8.00 şi 16.00. Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută comparativ cu anul 2011.

72 de posturi reînfiinţate la Vâlcea

Există un paradox însă, Secţiile Regionale de Poliţie nu vor fi desfiinţate, ci vor rămâne şi ele pe „poziţie”. În aceste condiţii, vom vedea două structuri suprapuse şi dublă comandă în fiecare localitate din judeţul Vâlcea. Într-un comunicat de presă, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că s-a reînfiinţat funcţia de şef de post, pentru 72 de posturi de poliţie, în toate comunele, inclusiv în cele unde funcţionează secţia de poliţie rurală. „De la nivelul secţiilor de poliţie rurală au fost redistribuite, în fiecare comună, funcţii şi personal pentru deservirea acestor posturi şi va exista un post de poliţie coordonat de un şef de post şi ajutat de doi sau mai mulţi poliţişti (ajutori şef de post), stabilit după mai multe criterii: populaţie, teritoriu, număr de sate arondate, starea infracţională şi contravenţională. Totodată, posturile de poliţie nou înfiinţate vor fi în continuare coordonate şi sprijinite de către cele 11 secţii rurale de poliţie, fiecare dintre acestea fiind condusă de un ofiţer, şef de secţie, care are în arondare mai multe comune” – se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.

Aşadar, în judeţul Vâlcea, la cele 77 de posturi de poliţie, dintre care 72 reînfiinţate şi 5 deja existente, îşi vor desfăşura activitatea 265 de poliţişti. În aceste condiţii,  vor fi 3 posturi de poliţie cu 2 poliţişti, 41 cu 3 poliţişti, 28 cu 4 poliţişti, 3 cu 5 poliţişti şi 2 cu 6 poliţişti. Pentru aceste posturi reînfiinţate, au fost împuterniciţi 72 de agenţi de poliţie care să îndeplinească atribuţiile specifice şefului de post, urmând a se organiza concurs sau examen pentru ocuparea acestor funcţii.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...