BREAKING NEWS: PROTEST SPONTAN LA OLTCHIM

UPDATE

Ministrul pentru dialog social discută cu protestatarii de la Oltchim

Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, s-a deplasat miercuri, 5 septembrie a.c., la orele 16.30 la Râmnicu Vâlcea pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii salariaţilor de la Oltchim. Peste 100 de salariaţi au protestat în jurul prânzului pentru că nu şi-au primit salariile în ultimele două luni. Angajaţii cer amânarea privatizării combinatului, de teamă că noii investitori ar putea face reduceri de personal. La ora închiderii ediţiei, ministrul încă se mai afla la discuţii cu protestatarii şi conducerea demisionară a societăţii.

REVOLTĂ. Peste 150 de salariaţi ai SC OLTCHIM SA au protestat miercuri, 5 septembrie a.c., nemulţumiţi de situaţia în care se află combinatul, dar şi pentru că nu şi-au mai primit salariile de 2 luni. Liderul de sindicat Mihai Diculoiu a declarat că este vorba despre un protest spontan fata de situaţia în care se află combinatul, susţinând că se urmăreşte "lichidarea societăţii". De asemenea, el a spus ca angajaţii combinatului nu şi-au mai primit salariile şi bonurile de masă de două luni.

„Este un protest spontan, protestul disperării. Suntem în dezastru, combinatul moare. Directorul general, domnul Constantin Roibu şi-a înaintat demisia pentru ca aşa se pare că i s-a cerut. Nicio promisiune de la Bucureşti nu s-a concretizat. Privatizarea nu credem ca va avea vreun succes, toate semnele sunt ca se grăbeşte lichidarea societăţii. Nu mai avem curent, nu avem salarii şi bonurile de masă de doua luni neluate”, a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu. Salariaţii nemulţumiţi îi cer premierului Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a vedea situaţia cu care se confruntă combinatul. „Îi aşteptăm la Vâlcea pe premierul României, Victor Ponta şi pe ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu să vadă despre ce este vorba. Oltchimul trebuie să funcţioneze la 65% din capacitate, iar privatizarea să se facă la pachet cu Arpechimul. Fiecare secţie a ieşit spontan să protesteze, urmând ca în cursul zilei de azi să vedem ce o sa facem, le-a ajuns cuţitul la os şi angajaţii combinatului să iasă în stradă”, a mai spus Diculoiu.

Constantin Roibu a demisionat

Directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, a demisionat, miercuri, din funcţia pe care a ocupat-o, în urma presiunilor inimaginabile făcute asupra lui de oficiali din Ministerul Economiei. Demisia sa vine cu două săptămâni înainte de licitaţia pentru privatizarea Oltchim, într-un context extrem de tensionat. Alţi 16 membri ai echipei de conducere şi-au înaintat demisiile. Demisiile au fost motivate prin lipsa de dialog între şeful OPSPI, Remus Vulpescu, şi conducerea Oltchim. Foştii manageri ai Oltchim susţin că OPSPI a condiţionat asigurarea capitalului de lucru al companiei de înlocuirea managementului. De asemenea, Constantin Roibu a hotărât să demisioneze deoarece, în urma unei întruniri de marţi a Consiliului de Administraţie, nu s-a putut ajunge la un acord cu privire la viitorul combinatului vâlcean. Constantin Roibu conduce de peste 20 de ani combinatul chimic Oltchim. În perioada 2001-2011, Constantin Roibu a fost şi preşedintele Consiliului de Administraţie, însă a renunţat la funcţie.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...