Cearta pe hotarele Vâlcii

26 Aug 2012

În urmă cu doar câteva zile, prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a iniţiat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, concilieri cu privire la acţiunea de stabilire a hotarelor unităţilor administrativ-teritoriale. Potrivit proceselor verbale de delimitare şi mediere înaintate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în Vâlcea, există 26 hotare intrajudeţene în litigiu.

 Conform informaţiilor furnizate de Prefectura Vâlcea, în acest moment, există două hotare interjudeţene în litigiu, între localităţile Baia de Fier (Gorj) şi Malaia (Vâlcea) precum şi între localităţile Perişani – Vâlcea şi Sălătrucu – Argeş. Astfel, prin ordinul comun al prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu, şi cel al Gorjului, Ion Claudiu Teodorescu, au fost actualizate comisiile mixte de delimitare cadastrală la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale al căror hotar se află situat pe limita dintre Vâlcea şi Gorj. Trebuie precizat că aceste comisii se vor ocupa de acţiunea de identificare, recunoaştere şi stabilire a limitelor administrativ-teritoriale. „În data de 28 august 2012,  prefectul Mircea Nadolu se va întâlni cu prefectul de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, la sediul Primăriei Baia de Fier, în vederea iniţierii concilierilor prevăzute de art. II din Legea nr.133/2012”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

De asemenea, prin ordine al prefectului au fost actualizate comisiile de delimitare a limitelor localităţilor cu hotare în litigiu şi stabilite întâlniri de conciliere în data de 27 august 2012, la sediul Primăriei Băile Govora pentru localităţile Băile Govora, Păuşeşti, Frânceşti, Păuşeşti Măglaşi şi Buneşti. „Astfel, se conciliază pentru stabilirea limitelor de hotar, localităţile: Băile Govora-Păuşeşti, Păuşeşti-Frânceşti şi Păuşeşti Măglaşi-Buneşti.

De asemenea, Mircea Nadolu va  concilia, în data de 29 august 2012, la sediul Primăriei Drăgăşani, stabilirea hotarelor în litigiu ale următoarelor localităţi: Drăgăşani-Prundeni, Drăgăşani-Voiceşti, Laloşu-Făureşti, Guşoieni-Creţeni, Lungeşti-Mădulari, Lungeşti-Şuşani”, suntem informaţi de Biroul de Presă al Prefecturii Vâlcea.

În cazul în care, în urma concilierilor iniţiate, nu se realizează delimitarea hotarelor în litigiu, Mircea Nadolu va sesiza instanţele de contencios administrativ cu privire la acţiunea de stabilire a hotarelor unităţilor administrativ-teritoriale în cauză.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...