Preşedinţii de asociaţii, somaţi să recupereze banii datoraţi CET-ului

15 Aug 2012

AVERTISMENTE. „Vara se va termina cât de curând, iar datoriile sunt extrem de mari. Din păcate, faţă de anul trecut datoria a crescut cu peste 10 miliarde lei vechi. Noi speram ca pe perioada de vară să recuperăm cât mai mult din debite, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Astfel că vom avea o mare problemă cu asigurarea stocului de combustibil, în special cărbune, pentru că nu avem banii lichizi necesari să plătim combustibilul” – a declarat directorul executiv Termoficare Urbană din cadrul CET Govora, Ion Cocleţ.

CET Govora ameninţă cu sistarea apei calde dacă datornicii nu-şi achită facturile la apă caldă şi căldură, până la sfârşitul lunii august. Astfel, vâlcenii mai au la dispoziţie doar 15 zile pentru a-şi plăti datoriile istorice înregistrate către CET Govora. Conform ultimului raport întocmit, singurul furnizor de energie termică din Vâlcea are de încasat în acest moment nu mai puţin de 130 de miliarde lei vechi pentru apa caldă şi căldura livrate în sistem centralizat persoanelor fizice şi juridice din Râmnic. Evident, cele mai mari datorii înregistrează asociaţiile de proprietari, care au debite de peste 116 miliarde lei vechi, în timp unităţile bugetare au datorii de aproximativ 9 miliarde lei vechi, iar agenţii economici trebuie să plătească alte 5 miliarde lei vechi. Conform ultimelor declaraţii ale directorului executiv Termoficare Urbană din cadrul CET Govora, Ion Cocleţ, pentru recuperarea datoriilor, rău-platnicii au fost acţionaţi în judecată, pe rolul instanţelor aflându-se în acest moment 87 de dosare. „Vara se va termina cât de curând, iar datoriile sunt extrem de mari. Din păcate, faţă de anul trecut datoria a crescut cu peste 10 miliarde lei vechi. Noi speram ca pe perioada de vară să recuperăm cât mai mult din debite, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Astfel că vom avea o mare problemă cu asigurarea stocului de combustibil, în special cărbune, pentru că nu avem banii lichizi necesari să plătim combustibilul” – a declarat directorul executiv Termoficare Urbană din cadrul CET Govora, Ion Cocleţ.

În afară de somaţiile de rigoare şi trimiterea în judecată, conducerea CET Govora intenţionează să ia şi alte măsuri drastice. Dacă preşedinţii asociaţiilor de proprietari care au debite mai mari de 500 de milioane lei vechi nu recuperează în scurt timp o parte din bani, riscă să rămână fără apă caldă de luna viitoare. Trebuie să menţionăm că în acest moment, de serviciile CET Govora beneficiază 585 de asociaţii de proprietari, 101 instituţii publice, 112 case particulare şi 568 de agenţi economici.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...