Şefa Biroului Prevenirea Criminalităţii, agresată fizic de soţul ei pentru un presupus adulter

SCANDAL. Aflată în plin proces de divorţ, inspectorul de poliţie Bianca Amza a fost agresată fizic de soţul său, întreg scandalul pornind, spun apropiaţii, de la câteva mesaje şi apeluri găsite pe telefonul de serviciu al şefei de la „Prevenire”. Îngroziţi de ţipetele şi de zgomotul infernal din apartamentul soţilor Amza, vecinii acestora au apelat serviciul de urgenţă 112, solicitând intervenţia poliţiştilor. Din câte se pare, Bianca Amza a depus plângere penală împotriva soţului ei pentru lovire şi alte violenţe. 

Un alt scandal de proporţii zguduie din temelii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. De data aceasta, protagonista este şefa Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea, inspector de poliţie Bianca Amza, care a fost agresată fizic de soţul ei pentru un presupus adulter. Totul s-a întâmplat în seara de 8 august 2012, în cartierul Ostroveni, într-un bloc de lângă Şcoala „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, atunci când vecinii soţilor Amza au alertat oamenii legii, îngroziţi de ţipetele şi de zgomotul infernal din apartamentul celor doi. La faţa locului, s-a deplasat o echipă de poliţişti, cărora nu mică le-a fost mirarea să constate că tocmai colega lor de la „Prevenire” este victima unei agresiuni în familie. Din câte se pare, soţii Amza se află în acest moment într-un proces de divorţ, ce durează deja de câteva luni, cei doi având şi un copil împreună.

Bianca Amza a depus plângere penală împotriva soţului ei

În seara zilei de 8 august, scena de gelozie a soţului şefei Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii a pornit, se pare, de la telefonul de serviciu al acesteia, unde Andrei Amza a găsit, spun apropiaţii lor, câteva indicii care o compromiteau pe consoarta sa. Atunci a pornit scandalul, urmat de agresiuni fizice. „Da, se pare că telefonul de serviciu al Biancăi Amza a fost la un moment dat în posesia soţului ei şi a căzut în altercaţie, ulterior aceasta recuperându-l. Echipa operativă care a ajuns la faţa locului a fost solicitată prin apelul de urgenţă 112, din câte se pare vecinii fiind cei care au alertat poliţia. Persoana agresată are dreptul de a depune plângere penală prealabilă în termen de 60 de zile. Mai mult decât atât, Bianca Amza poate solicita un certificat medico-legal dacă urmele agresiunii fizice sunt vizibile. Trebuie menţionat că infracţiunea de lovire şi alte violenţe absoarbe pe moment orice altă contravenţie. Cauza este coordonată în acest moment de procurorul de caz, acesta urmând a da o soluţie” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Alina Teodorescu.

Din câte se pare, şefa Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea a şi depus plângere penală împotriva soţului ei, pe numele lui Andrei Amza deschizându-se un dosar pentru lovire şi alte violenţe.

Era, odată, mândră de familia ei

În ultimii ani, inspectorul de poliţie Bianca Amza s-a vrut a fi un fel de vedetă în mass-media locală, acordând interviuri despre viaţa sa personală şi profesională. Dacă în privinţa serviciului şefa de la „Prevenire” a mărturisit că este pasionată să studieze comportamentul tinerilor tocmai pentru că ea a fost un „adolescent problemă”, în privinţa vieţii personale Bianca Amza a spus în nenumărate rânduri că este mândră de familie ei, pe care şi-a întemeiat-o destul de tânără, pentru că a rămas însărcinată la vârsta de doar 17 ani, fiind nevoită, astfel, să se căsătorească imediat. „M-am căsătorit când abia am împlinit 18 ani şi am făcut un copil. Facultatea de patru ani am absolvit-o în trei, pentru că aveam de crescut un bebel, iar eu şi soţul meu eram studenţi la Cluj, responsabili de soarta micuţului. În Poliţie am venit prin concurs când deja avem dosarul depus să candidez pentru un post de asistent social la Spital. În 2005 am fost cel mai tânăr ofiţer de poliţie din România, la 21 de ani, iar acum, la Vâlcea, sunt cel mai tânăr şef de birou din Poliţie” – a declarat într-un cotidian regional şefa Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea, Bianca Amza.

PRECIZARE: Conform unor informaţii ce ne-au parvenit în cursul zilei de azi, luni, 13 august a.c., incidentul dintre inspectorul de poliţie Bianca Amza şi soţul său a avut loc în plină stradă, în faţa Poştei din Ostroveni (într-un loc public – n.r.). Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu, a mărturisit că ne-a furnizat informaţii eronate, primite la rândul său de la colegi. Din câte se pare, în procesul – verbal întocmit de poliţiştii veniţi la faţa locului se precizează că Andrei Amza i-a smuls soţiei sale telefonul de serviciu din mână pentru a vedea cu cine vorbeşte, telefon pe care aceasta îl utiliza în acel moment. Trebuie să mai precizăm că în urma publicării articolului cu pricina, pe adresa electronică a publicaţiei noastre ne-a sosit un mesaj insultător, ce tindem să credem că este scris chiar de şefa Biroului Prevenire şi Analiza Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea, Bianca Amza. În rândurile de mai jos îl vom publica, în speranţa că aceasta se va ruşina pentru cele scrise: "Draga fetiscana, claudia stanciu, daca nu ai avut un proces care sa te usture la buzunar pana acum , te asigur ca-l vei avea de acum incolo, de o sa vii tu in genunghi ca sa te ierte acesti copii. In primul rand conform dentologiei meseriei, pe care o faci cu cea mai joasa speta, cu studiile la colt de strada, nu ai voie sa te amesteci in viata omului fara acordul lui, cand nu este persoana publica, doar un simplu angajat la stat. Sa nu crezi ca asa iti faci aceasta meserie care dupa cum se vede ziarul este de nimica si tu iti faci meseria de rahat pentru a se vinde aceasta hartiuta". Vom încerca să identificăm calculatorul de pe care a fost trimis acest mesaj insultător, având I.P.-ul acestuia, pentru a-i da o lecţie de morală (ne)semnatarei care s-a dovedit, şi în acest caz, a fi imorală.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...