Infractori din Vâlcea, aduşi cu Interpolul

12 Aug 2012

EXTRĂDAŢI. Ani buni s-au ascuns pe teritoriul altor ţări pentru a nu răspunde penal pentru infracţiunile comise în România. Este vorba de trei vâlceni, care au fost condamnaţi de magistraţii români la câţiva ani de închisoare pentru furt şi tâlhărie, ei fiind daţi în urmărire internaţională pentru că s-au sustras pedepsei. Zilele trecute însă, ei au fost prinşi de agenţii Interpol şi extrădaţi în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

În urmă cu 14 ani, Ion V. – 36 de ani, din Rm. Vâlcea, a comis mai multe infracţiuni de furt în municipiul Caracal, motiv pentru care el a fost condamnat de Judecătoria Caracal, la data de 12 ianuarie 2007, la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Numai că, bărbatul s-a făcut nevăzut până în acest an, el fiind dat în tot acest timp în urmărire internaţională. La data de 8 august 2012 însă, Ion V. a fost identificat de agenţii Interpol în Elveţia, el fiind extrădat şi încarcerat în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând a fi transferat, ulterior, într-o unitate specializată pentru executarea pedepsei.

Nici Florin F. – 38 de ani, din oraşul vâlcean Bălceşti, nu a scăpat de nepedepsit. Acesta, în luna septembrie a anului 1997, a comis o serie de furturi şi tâlhării pe teritoriul Slovaciei, el fiind condamnat de Judecătoria Bălceşti la 5 ani de închisoare. „Întrucât nu s-a reuşit identificarea acestuia, s-a procedat la darea în urmărire internaţională, fiind emis mandat european de arestare la data de 07 mai 2010. Ca urmare, bărbatul a fost depistat în Italia şi a fost extrădat  în ziua de 08 august a.c., fiind încarcerat în Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă” – se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Un alt vâlcean extrădat de agenţii Interpol este Marian B. – 21 de ani, din oraşul Bălceşti, care a fost condamnat de Judecătoria Drăgăşani la trei ani de închisoare. Tânărul este acuzat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea în ziua  de 21 iulie 2011. Marian B. a fost prins în cele din urmă pe teritoriul Italiei şi extrădat în data de 3 august 2012, ulterior acesta fiind încarcerat în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând a fi transferat, ulterior, într-o unitate specializată pentru executarea pedepsei.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...