Vâlcenii îşi dau foc la clădiri din neatenţie

08 Aug 2012

• Zilnic, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea se confruntă cu incendii devastatoare, ei luptându-se cu flăcările până la epuizare pentru a evita să se propage şi la alte obiective din jur.

Numai în primele trei zile ale acestei săptămâni, pompierii au stins patru incendii. Unul dintre acestea a avut loc în data de 6 august, la o societate de prelucrare a materialelor plastice din municipiul Rm. Vâlcea, pe strada Barajului. Până la stingerea incendiului a ars acoperişul camerei compresorului, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi şi s-au degradat compresorul, tâmplăria şi instalaţia electrică aferentă camerei. Primele estimări arată că valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 10.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ de 350.000 de lei. Pompierii au stabilit, în urma cercetărilor preliminare, că incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric la instalaţia electrică aferentă unui compresor.

Tot în data de 6 august, pompierii au mai intervenit şi la stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă dezafectată a unei firme producătoare de structuri metalice în Rm. Vâlcea, pe strada Nistor Dumitrescu. Până la stingerea incendiului, au ars ambalaje de hârtie şi carton. „Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 100 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ de 250.000 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor” – susţine pompierii vâlceni.

Marţi, 7 august, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, s-au luptat cu flăcările în comuna Dănicei, acolo unde a izbucnit un incendiu la vegetaţie uscată. Până la stingerea incendiului, a ars vegetaţia uscată pe circa 0,6 hectare, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului pare a fi utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Şi miercuri, 8 august, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în localitatea Prundeni, sat Călina. „Până la stingerea incendiului, au ars: un adăpost de animale, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp; 150 kg de lucernă şi circa 2 mc de lemne pentru foc. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 6.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ de 50.000 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse pentru a genera incendiul” – se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...