Poliţiştii au declarat război taximetriei la negru

08 Aug 2012

RAZIE. Printre cei care luau clienţi la „ia-mă nene”, au fost şi şoferii de pe microbuze, cu capacitate de opt locuri fiecare, aceştia primind doar amenzi. Nu aşa de ieftin a scăpat şi un bărbat din comuna Vaideeni care s-a ales cu dosar penal pentru că transporta mai multe persoane cu maşina personală, fără a avea autorizaţie în acest sens.

De câţiva ani, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au dus o adevărată bătălie împotriva taximetriştilor care practică această meserie ilegal. Mai mult decât atât, nu de puţine ori, atât la Poliţie, cât şi pe adresa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean au fost trimise foarte multe sesizări, firmele de transport din judeţ reclamând practicarea taximetriei la negru. Tocmai de aceea, poliţiştii pleacă frecvent la „vânătoare” de taximetrişti ce practică meseria ilegal. Acest lucru s-a întâmplat şi zilele trecute, atunci când au desfăşurat acţiuni de control a legalităţii derulării transportului rutier public de persoane efectuat cu autovehicule destinate prin construcţie să transporte între 4+1 şi 8+1 persoane. Cu această ocazie, oamenii legii au aplicat nu mai puţin de 12 sancţiuni, în valoare de 3.900 lei.

Printre cei care luau clienţi la „ia-mă nene”, au fost şi şoferii de pe microbuze, cu capacitate de opt locuri fiecare, aceştia primind doar amenzi. Nu aşa de ieftin a scăpat şi un bărbat din comuna Vaideeni. Vali S. – 42 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti transportând mai multe persoane cu maşina sa personală, fără a avea autorizaţie în acest sens. Trebuie să menţionăm totuşi că probarea acestei activităţi este destul de greoaie. De cele mai multe ori, pasagerii nu recunosc că dau bani şoferilor, spun fie că sunt rude sau fie că sunt vecini. Alteori, până când dosarul penal ajunge în instanţă, aceştia îşi schimbă declaraţia şi se dau de partea conducătorului auto. Deşi legea prevede că pentru practicarea taximetriei ilegale se poate plăti amendă penală sau se poate face închisoare, se pare că până acum nici un taximetrist vâlcean care practică această meserie ilegal nu a ajuns după gratii. Ba mai mult, faptul că nu se ajunge la sancţionarea celor care practică această meserie fără acte în regulă, este o încurajare pentru taximetriştii la negru sau pentru cei care vor să se apuce de astfel de îndeletniciri. „Pentru a evita neplăcerile şi pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii vă recomandă să nu apelaţi la aşa numiţii taximetrişti la negru, deoarece riscul producerii unei fapte antisociale (tâlhărie, agresiune, viol etc.) este mărit dat fiind faptul că nu există un dispecerat care să cunoască permanent locaţia «taximetristului». De asemenea, taximetriştii autorizaţi au asigurare pentru pasagerii din maşină spre deosebire de taximetriştii «ilegali», iar autoturismele care efectuează curse în regim taxi trebuie să facă inspecţia tehnică periodică la intervale de 6 luni, pe când celelalte autoturisme la 2 ani” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Vâlcea.

 CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...