Poliţistul prins cu mită şi-a dat demisia prin fax

05 Aug 2012

DECIZIE. După ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, în urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Oradea, Sorin Văduva şi-a scris demisia din funcţia de inspector de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, trimiţând-o, aşa cum am spus, prin fax.

Poliţistul vâlcean prins în flagrant de procurorii DNA Oradea în timp ce lua 500 de euro mită şi-a trimis demisia din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, prin fax. Reamintim că, nu mai departe de miercuri, 1 august 2012, Poliţia Vâlcea a fost zguduită de un caz de corupţie în care este implicat Sorin Văduva, ofiţer de poliţie judiciară cu grad profesional de inspector de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Vâlcea. Din spusele procurorilor DNA Oradea, totul s-a petrecut în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, când, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, Sorin Văduva i-a pretins unui agent economic din Oradea, în mod repetat, suma de 2.000 euro. În schimbul banilor, poliţistul s-a angajat să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de agentul economic, ce s-a transformat între timp în denunţător. Soarta poliţistului vâlcean Sorin Văduva s-a schimbat brusc însă în data de 1 august 2012, când, plecat în concediu de odihnă la Oradea, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 500 de euro de la denunţător. După ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, în urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Oradea, Sorin Văduva şi-a scris demisia din funcţia de inspector de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, trimiţând-o, aşa cum am spus, prin fax.

În acest mod, ex-poliţistul vâlcean a urmat sfaturile şefului Poliţiei Vâlcea, chestorul Ioan Lucian Muntean, care i-a transmis, după prinderea sa în flagrant, că ar fi onorabil să-şi dea demisia. „Dacă a ajuns în faza asta, cel mai cinstit ar fi să-şi dea demisia, să ne lase şi să părăsească această instituţie. Dacă are conştiinţă, trebuie să demisioneze din IPJ Vâlcea, pentru că este cel mai corect” – ne-a declarat chestorul Ioan Lucian Muntean, şeful IPJ Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...