Reorganizarea poliţiei rurale a fost un eşec, se revine la vechile posturi de poliţie

08 Aug 2012

CIUDĂŢENII. Nu a trecut decât aproape un an de zile de la mult anunţata şi mediatizata reorganizare a poliţiei rurale şi deja rezultatele proaste obţinute i-au determinat pe mai marii şefi ai MAI să se gândească la revenirea la vechea structură. Numai că, Secţiile Regionale de Poliţie nu vor fi desfiinţate, ci vor rămâne şi ele pe „poziţie”. În aceste condiţii, vom vedea două structuri suprapuse şi dublă comandă în fiecare localitate din judeţul Vâlcea.

Şi în judeţul Vâlcea, reorganizarea poliţiei rurale s-a dovedit a fi un eşec, chiar dacă au scăzut cheltuielile, primarii se plâng din ce în ce mai des că numărul furturilor a crescut îngrijorător. Asta pentru că singurul poliţist care se mai află în localitate iese din post în jurul orei 16.00, iar seara hoţii îşi fac de cap nestingheriţi, scandalurile fiind la ele acasă. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, edilul localităţii Cernişoara, Mihai Ionescu, l-a luat în colimator, în cadrul unei şedinţe, chiar pe unul dintre „artizanii” reorganizării poliţiei rurale, actualul şef al Poliţiei Vâlcea, chestorul Ioan Lucian Muntean. Primarul i-a reproşat acestuia că actuala structură este „fără cap şi fără coadă”, el şi concetăţenii săi fiind nevoiţi să parcurgă 40 de kilometri până la Secţia Regională de Poliţie, iar când se iveşte o problemă nu are cine să o rezolve. „Aş vrea să-l întreb pe domnul chestor Muntean dacă Poliţia Rurală va rămâne pe viitor aşa cum este organizată acum. Pentru mine, ca primar, această reorganizare făcută anul trecut este o mare tâmpenie. Mi-au luat poliţiştii din localitate şi i-au dus la 40 de kilometri distanţă. Am o comună de 60 de kilometri pătraţi şi un singur poliţist care a rămas nu poate asigura liniştea şi ordinea publică în localitate şi nici mie nu îmi asigură liniştea. Vin oamenii în audienţă şi se plâng că trebuie să se ducă la 40 de kilometri pentru a-şi lua buletinul sau a depune o plângere. Este o tâmpenie! Cine a făcut asta, nu sunt decât oameni d-ăştia fără cap, care au făcut rele” – a spus primarul localităţii Cernişoara, Mihai Ionescu.

Se reînfiinţează vechile secţii, dar nu dispar Secţiile de Poliţie Regională

Părerea primarului de la Cernişoara nu este singulară, sute de edili din întreaga ţară şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de actuala structură a poliţiei rurale, cerând să se revină la vechea structură. Din câte se pare, doleanţele lor au fost ascultate şi în curând se va reveni la vechea formă, urmând a fi reînfiinţate secţiile de poliţie în fiecare localitate. Numai că, Secţiile Regionale de Poliţie nu vor fi desfiinţate, ci vor rămâne şi ele pe „poziţie”. În aceste condiţii, vom vedea două structuri suprapuse şi dublă comandă în fiecare localitate din judeţul Vâlcea.

O altă anomalie, care se întâmplă însă numai în judeţul Vâlcea, sub stricta supraveghere a fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, actual secretar general al MAI, chestorul Ion Stoica, este aceea că s-a cerut, în mod expres, ca la vechile secţii de poliţie să nu se nominalizeze, pentru posturile de conducere, foştii şefi. Gurile rele spun că aceasta este o cerinţă aparte a USL-iştilor, care pregătesc temeinic alegerile parlamentare din toamna acestui an şi au nevoie de „ajutor”.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...